Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

O ανεξάρτητος σχεδιαστής Dejan Hristov όχι απλά είχε την ιδέα ενός αμιγώς ηλεκτρικού Citroen 2CV, αλλά την υλοποίησε δημοσιεύοντας τα τελικά σχέδια για το πως θα έμοιαζε το μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμβληματικό γαλλικό μοντέλο ενέπνευσε τον σχεδιαστή να δημιουργήσει μία άκρως μινιμαλιστική και πιο crossover εκδοχή του, διατηρώντας σχεδόν ακέραια την original σχεδιαστική του ταυτότητα. Έτσι παραμένουν τόσο τα έντονα φτερά, το χαρακτηριστικό καπό αλλά και η στρογγυλεμένη γραμμή της οροφής. Αντίθετα, εντελώς νέες είναι οι κάμερες που αντικαθιστούν τους κλασικούς καθρέφτες, οι LED προβολείς αλλά και τα πίσω νέα φώτα που ενώνουν την μία πλευρά με την άλλη.

Η απόσταση από το έδαφος είναι σημαντικά αυξημένη, οι ζάντες έχουν σχήμα τουρμπίνας ενώ υπάρχει και πλαστική επένδυση στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και των πλαϊνών μαρσπιέ. Η οροφή συνεχίζει να έχει την δυνατότητα ανοίγματος όπως στο παλιό μοντέλο, ενώ στο εσωτερικό οι hi-tech πινελιές είναι περισσότερες. 

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός απολαμβάνει πλέον μία μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα του infotainment, ηχοσύστημα, ηλεκτρικά παράθυρα αλλά και διζωνικό κλιματισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να υπενθυμίσουμε πως τα εν λόγω σχέδια, αποτελούν το έργο ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή και δεν έχουν καμία σχέση με την Citroen. Βέβαια εδώ και μία διετία βλέπουμε ολοένα και περισσότερα ρετρό μοντέλα να αναβιώνουν με ηλεκτρική ταυτότητα και θεωρούμε πως εάν και η Citroen έλεγε ναι σε κάτι αντίστοιχο, θα έσπαγε ταμεία.

Εσείς τί λέτε; 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης