Στο πλαίσιο της προώθησης της οδικής ασφάλειας τους χειμερινούς μήνες, η Mercedes ανέπτυξε μία πρωτοποριακή τεχνολογία που αναγνωρίζει σε ποιο σημείο του δρόμου υπάρχει πάγος και ενημερώνει άμεσα τους αρμόδιους φορείς κάθε περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η τεχνολογία θα δοκιμαστεί πιλοτικά στο Zollernalb της Γερμανίας την περίοδο του εφετινού χειμώνα από τους πελάτες της φίρμας. Λειτουργεί μέσω του Car-to-X, δηλαδή του συστήματος επικοινωνίας των οχημάτων, και για να παρέχει με ακρίβεια όλα τα στοιχεία πρέπει οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία Live Traffic Service.

Όταν λοιπόν ένα όχημα που κινείται στον δρόμο ανιχνεύσει πάγο ή χιόνι σε κάποιο σημείο του οδικού δικτύου, θα στέλνει στο Daimler Vehicle Backend τα δεδομένα που συγκέντρωσε και στη συνέχεια θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο η δημοτική υπηρεσία μέσω ψηφιακών χαρτών και στίγματος GPS, προκειμένου να καθαρίσει το οδόστρωμα ή να ρίξει αλάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Tübingen, κατοικούν 190.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους έχουν στην κατοχή τους μοντέλα της Mercedes.

To Zollernalb αποτελεί πρόκληση για τους αρμόδιους φορείς, καθώς τον χειμώνα οι δρόμοι παγώνουν συχνά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιού. Το οδικό δίκτυο καλύπτει 150 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου, 210 χλμ. επαρχιακών οδών και 270 χλμ. περιφερειακών δρόμων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης