Τα αυτοκίνητα με τα καλύτερα αποτελέσματα στα crash test

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, 19:04
Τα αυτοκίνητα με τα καλύτερα αποτελέσματα στα crash test

Οι δοκιμές πρόσκρουσης ή τα crash test όπως ονομάζονται διεθνώς, του ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP, είναι απαραίτητες πριν την έναρξη διάθεσης κάθε νέου μοντέλου στην Ευρώπη. Από τα αποτελέσματα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εμπορικότητα του αυτοκινήτου, γι αυτό και όλες οι εταιρείες δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή στoν τομέα της ασφάλειας.

Το 2012 πέρασαν τις πόρτες του οργανισμού για τις δοκιμές, 36 νέα μοντέλα. Τα περισσότερα εξ αυτών (25) απέσπασαν πέντε αστέρια στην ασφάλεια επιβατών, ωστόσο κάποια κατάφεραν να κερδίσουν τις κορυφαίες βαθμολογίες σε όλους τους τομείς.

Το Volvo V40 αναδείχθηκε το ασφαλέστερο όλων, λαμβάνοντας τις μέγιστες διακρίσεις, στην προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών. Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία των supermini την υψηλότερη βαθμολογία απέσπασε το Renault Clio, στα μικρομεσαία το Volvo V40, στα μικρά πολυμορφικά-MPV ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση τα Ford B-MAX και Fiat 500L, στα οικογενειακά η BMW Σειρά 3 ήταν η ασφαλέστερη, στα μικρομεσαία SUV το Ford Kuga, στα μεγάλα 4Χ4 το Hyundai Santa Fe και στα επαγγελματικά Van το Ford Transit.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, 19:04