Σύμφωνο αμοιβαίας κατανόησης με τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ώστε να καταστεί εφικτή η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3 σε δημόσιους δρόμους, υπέγραψαν οι αρμόδιοι φορείς της πόλης του Τορίνο.

Η νομοθεσία που καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Ιταλίας εγκρίθηκε από το κράτος. Τα αυτοκίνητα θα κινούνται σε συγκεκριμένες διαδρομές, για τις οποίες θα δίνουν ειδική άδεια οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί σημαντικά η εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων και θα διερευνηθεί σε μεγαλύτερη έκταση ο τρόπος λειτουργίας τους, αλλά και η αλληλεπίδρασή τους με το κυκλοφοριακό περιβάλλον.

Ο όμιλος FCA αποτελεί πρωτοπόρο στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων, έχοντας ήδη έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία Waymo στις ΗΠΑ για την προμήθεια 62.000 αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα, μοντέλα παραγωγής των Fiat και Alfa Romeo εξοπλίζονται ήδη με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως το ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης πέδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε ότι, στα αυτοκίνητα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η παρουσία του οδηγού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης