Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP, ανακοίνωσε τα αποτέλεσμα από τις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά σε όλα τα νέα μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, ο φημισμένος οργανισμός διεξήγαγε τα απαραίτητα crash test σε 69 καινούργια οχήματα. Από τις δοκιμές ξεχώρισαν έξι μοντέλα σε ισάριθμες κατηγορίες, σημειώνοντας το υψηλότερο σκορ και προσφέροντας στους επιβάτες τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας. Φυσικά, όλα έλαβαν την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων.

Στην κατηγορία των supermini το VW Polo ήταν το καλύτερο, λαμβάνοντας 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών και 59% στα συστήματα υποβοήθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μικρά MPV κορυφαίο αναδείχθηκε το Opel Crossland X, σημειώνοντας 85% στην προστασία ενηλίκων, 84% στην προστασία παιδιών, 62% στην προστασία πεζών και 57% στα συστήματα υποβοήθησης.

Στην κατηγορία των μικρών off-road διακρίθηκε το VW T-Roc, με 96% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 79% στην προστασία πεζών και 71% στα συστήματα υποβοήθησης.

Στα μικρά οικογενειακά ξεχώρισαν τα Subaru Impreza/XV, με 94% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 84% και 82% αντίστοιχα στην προστασία πεζών και 68% στα συστήματα υποβοήθησης.

Στην κατηγορία των Executive πρώτο ήταν το VW Arteon, με 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 85% στην προστασία πεζών και 82% στα συστήματα υποβοήθησης.

Τέλος, στην κατηγορία των μεγάλων off road κορυφαίο όλων ήταν το Volvo XC60, λαμβάνοντας 98% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών και το εκπληκτικό 95% στα συστήματα υποβοήθησης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης