Λίγες ώρες απομένουν για να ανοίξει τις πύλες της η έκθεση της Γενεύης. Η Audi έχει πάρει θέση στο ελβετικό σαλόνι και είναι έτοιμη να αποκαλύψει τις νέες προτάσεις της.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, θα παρουσιάσει επίσημα την plug-in υβριδική έκδοση των μοντέλων Q5, A6, A7 και A8. Τα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσα στο έτος και θα ξεχωρίζουν από το λογότυπο «TFSI e».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ένας κινητήρας βενζίνης και ένας ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στη μετάδοση. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών και προσφέρει επιπλέον ενέργεια κατά την εκκίνηση και τις επιταχύνσεις. Τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 40 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα κίνησης (EV, Auto και Hold), με την εκκίνηση να γίνεται πάντοτε στο πρώτο πρόγραμμα. Η δυνατότητα επιλογής-ρύθμισης του τρόπου κίνησης συμβάλλει στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας και διασφαλίζει την μέγιστη άνεση για τους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα «comfort», «efficiency», «auto» και «dynamic» από τους γνωστούς διακόπτες του Audi drive select και να παραμετροποιήσει  ανάλογα τη μετάδοση, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Φυσικά, όλες οι πληροφορίες, όπως ο μετρητής ισχύος, η αυτονομία και η ροή ενέργειας, απεικονίζονται στο ψηφιακό ταμπλό Audi virtual cockpit και στην οθόνη MMI.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης