Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Audi, BMW και Mercedes εξοπλίζουν τα μοντέλα της γκάμα τους με τα πιο προηγμένα φωτιστικά σώματα, προσφέροντας στους οδηγούς άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes κάνει το βήμα παραπάνω στον συγκεκριμένο εξελίσσοντας μια νέα τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στα επόμενα αυτοκίνητά της. Τα Digital Light διαθέτουν ειδικούς αλγόριθμους που επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα, ρυθμίζοντας ανάλογα τη δέσμη φωτός και τη φωτεινότητα. Κάθε φωτιστικό σώμα περιέχει 1.024 μικρά LED – 8.192 στο σύνολο – που ενεργοποιούνται ανεξάρτητα.

Οι αισθητήρες συλλέγουν πληροφορίες από τον περιβάλλοντα χώρο, αναλύουν τα δεδομένα και υπολογίζουν σε χρόνο-μηδέν ποιος είναι ο ιδανικός φωτισμός. Επίσης, το Digital Lights αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και προβάλλει ειδικά φωτεινά σύμβολα για την πινακίδα stop, τις διαβάσεις πεζών και άλλες προειδοποιήσεις (πάγο ή έργα σε εξέλιξη), προειδοποιώντας τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, τα φώτα είναι έτσι σχεδιασμένα για να μην «τυφλώνουν» τους άλλους οδηγούς ή τους πεζούς που περπατούν στην άκρη του δρόμου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης