Για πρώτη φορά ένα compact SUV μοντέλο εξοπλίζεται με φώτα τεχνολογίας Matrix LED Vision, προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα σε όλες τις συνθήκες και ενισχύοντας την άνεση και την ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Οι πρωτοποριακοί προβολείς του DS 3 Crossback αποτελούνται από μία διασταυρούμενη και μία κύρια δέσμη. Η κύρια ονομάζεται «Matrix Beam» και φέρει δύο μονάδες που χωρίζονται από 15 ανεξάρτητα στοιχεία LED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία ανάβουν και σβήνουν προοδευτικά, ανάλογα με το περιβάλλον, έτσι όπως καταγράφεται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ.

Με τον τρόπο αυτό, η δέσμη φωτός προσαρμόζεται αυτόματα και καθιστά εφικτή την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα των φώτων χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία επαρχιακή διαδρομή όπου το σκοτάδι της νύχτας έχει καλύψει τα πάντα, η κάμερα που βρίσκεται στο παρμπρίζ του DS 3 ανιχνεύει την έλλειψη φωτός. Η πληροφορία αυτή αποστέλλεται στους προβολείς και η μονάδα Matrix Beam ζωντανεύει. 15 υπομονάδες φωτισμού σε κάθε φωτιστικό σώμα φωτίζονται προοδευτικά από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, αλλάζοντας σε κύρια δέσμη.

Όταν πλησιάζει αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση, η κάμερα το ανιχνεύει και παρακολουθεί την πορεία του. Οι μονάδες φωτισμού Matrix Beam δημιουργούν μια ζώνη για να μην ενοχλείται ο οδηγός του αντίθετα κινούμενου οχήματος. Αν υπάρχουν αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, το σύστημα προσαρμόζει τις 15 μονάδες αυτόματα, επιτρέποντας την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα ενεργοποιημένη, χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης