Μια νέα τεχνολογία που αντικαθιστά τα συστήματα συνδεσιμότητας μέσα στο αυτοκίνητο, αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας και δίνει άλλη διάσταση στο θέμα στιλ, παρουσίασε η MINI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας «Augmented Vision», τα οποία προβάλλουν οποιαδήποτε πληροφορία και εφαρμογή μπροστά στα μάτια του οδηγού. Δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία πληροφορικής και τηλεφωνίας Qualcomm, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Τα γυαλιά ουσιαστικά λειτουργούν σαν τα δεύτερα μάτια του οδηγού, επικοινωνώντας ασύρματα με τα συστήματα του αυτοκινήτου και προβάλλοντας όλα τα δεδομένα κίνησης. Φορώντας τα «Augmented Vision», ο οδηγός βλέπει με γραφικά τα όρια ταχύτητας, τα σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, τις θέσεις στάθμευσης και την τρέχουσα θέση από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, υπάρχει επιλογή προορισμού και πλοήγηση, επικοινωνία με τις εξωτερικές κάμερες για την αποφυγή πιθανών κινδύνων, περιμετρικό έλεγχο του οχήματος με απεικόνιση τύπου ακτινών Χ, ακόμα και υποβοήθηση στάθμευσης. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται μέσω φωνητικών εντολών, ώστε να μην αποσπάται σε καμία περίπτωση η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Τα γυαλιά μπορεί να είναι σε πρωτότυπη μορφή, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα τι μπορεί να περιμένουμε στο μέλλον από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τι είναι εφικτό.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης