Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην πορεία της ταχείας εξέλιξής της σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo Cars φέρνει την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών πιο κοντά στην έδρα της και θέτει ως στόχο την προσαρμογή των μπαταριών του μέλλοντος στις ανάγκες των πελατών της: πιο μεγάλη αυτονομία και πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να το πετύχει αυτό, θα αναβαθμίσει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου στην επερχόμενη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Τα επόμενο SUV που βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα, θα φέρει μπαταρία ενεργειακής πυκνότητας άνω των 1000 Wh/l, επιτυγχάνοντας αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι χρόνοι φόρτισης αναμένεται να μειωθούν σχεδόν στο μισό έως τα μέσα της δεκαετίας, χάρη στην καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και τις συνεχείς βελτιώσεις στο λογισμικό και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

Οι μπαταρίες θα προέρχονται από τη σουηδική εταιρεία Northvolt και θα παράγονται με τη χρήση ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μειώνοντας περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα.

Με το επικείμενο νέο SUV, η Volvo θα προσφέρει αμφίδρομη φόρτιση, επιτρέποντας στους πελάτες να διοχετεύουν την επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να παρέχουν ενέργεια στο δίκτυο όταν τα τιμολόγια και οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρισμού βρίσκονται στο ανώτατο ημερήσιο όριό τους, και να φορτίζουν το όχημά τους όταν οι εκπομπές πέφτουν.

Το σχέδιο δράσης της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση είναι προσηλωμένο στην καθετοποιημένη ενσωμάτωση, συμπεριλαμβάνοντας την in-house σχεδίαση, την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και του σχετικού λογισμικού σε συνεργασία με στρατηγικούς συνεργάτες. Στόχος είναι να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες και εξοικονόμηση σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα των μπαταριών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρομερό ρεκόρ από τη Volvo

Τι αποκάλυψε η Volvo στο Tech Moment για το 2030

Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα η Volvo;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης