Τα φώτα του Ford Focus «χτυπούν» στα 500 μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, 12:59
Τα φώτα του Ford Focus «χτυπούν» στα 500 μέτρα

Χαρακτηρίζεται ως το πιο ολοκληρωμένο και τεχνικά προηγμένο αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της Ford. Διαθέτει μία σειρά τεχνολογιών που συναντάμε μόνο σε αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και εφοδιάζεται με τους πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Το νέο Focus, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, φέρει δεκάδες συστήματα, μεταξύ των οποίων και το «Adaptive Front Lighting System». Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία των φωτιστικών σωμάτων, το σύστημα προσαρμόζει τη γωνία και την ένταση της δέσμης του προβολέα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες, έχοντας και αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων.

Τα φώτα του μικρομεσαίου hatchback ουσιαστικά κάνουν τη νύχτα μέρα σε απόσταση 500 μέτρων, ρυθμίζοντας αυτόματα τη δέσμη ανάλογα με τις συνθήκες. Επίσης, το σύστημα «διαβάζει» τα σήματα κυκλοφορίας και τη διαγράμμιση του δρόμου, κατευθύνοντας τη δέσμη με τέτοιο τρόπο, ώστε ο οδηγός να βλέπει καθαρά και να διακρίνει τυχόν πεζούς ή ποδηλάτες ακόμη και σε έναν κυκλικό κόμβο.Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Focus


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 06:17