Τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού supercar το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα, παρουσιάζει η φημισμένη ιταλική φίρμα.

Η Aventador S έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία, προσφέροντας στον οδηγό μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το αυτοκίνητο φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερους αεραγωγούς, νέους προφυλακτήρες, ζάντες ελαφρού κράματος, απολήξεις της εξάτμισης και carbon διαχύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την απερχόμενη Aventador διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, βελτιωμένη αεροδυναμική πίεση κατά 130% στο εμπρός τμήμα και αυξημένη κάθετη δύναμη κατά 50% όταν η πίσω πτέρυγα βρίσκεται στην ιδανική θέση. Το σύστημα εξαγωγής είναι κατά 20% ελαφρύτερο, τα ελαστικά της Pirelli έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την S, ενώ τα φρένα είναι carbon κεραμικά, διαστάσεων 400×38 χλστ. εμπρός και 380×38 χλστ. πίσω.

Η πανίσχυρη καλλονή της Lamborghini τροφοδοτείται από τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 740 ίππων και 690 Nm ροπής. Χάρη στις αναβαθμίσεις το μοτέρ στροφάρει μέχρι τις 8.500 σ.α.λ., με τις επιδόσεις να είναι εκρηκτικές. Τα 0-100 έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ISR, πραγματοποιώντας τις αλλαγές ταχυτήτων σε μόλις 50 milliseconds!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Aventador S διαθέτει τέσσερα ακόμα «όπλα» που την ισχυροποιούν απέναντι στον ανταγωνισμό. Πρόκειται για το σύστημα τετρακίνησης (4Wheel Drive), την ενεργητική τετραδιεύθυνση (4Wheel Steering), τον ψηφιακό έλεγχο της λειτουργίας των αμορτισέρ (4Active Suspension) και το (Driving Modes) με τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Strada, Sport, Corsa και EGO).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης