Πριν από λίγες μέρες, η Audi παρουσίασε τα ανανεωμένα A8 και S8, τα οποία αναμένονται στις αγορές τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 74.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο πολυτελές μοντέλο της γερμανικής φίρμας, εκτός όλων των άλλων ξεχωρίζει για τα νέα προηγμένα ενεργά φώτα του. Ονομάζονται «Matrix LED» και αποτελούνται από 25 διόδους και πέντε ανακλαστήρες. Όταν επιλεγεί η αυτόματη λειτουργία, μέσω μιας ειδικής κάμερας αναγνωρίζει την απόσταση από το όχημα στο απέναντι ρεύμα και ρυθμίζει τη λειτουργία της δέσμης ώστε να μην ενοχλεί τον οδηγό.

Αυτό γίνεται μόνο στο αριστερό φωτιστικό σώμα, με το δεξί να παραμένει ως έχει φωτίζοντας κανονικά το δρόμο. Αυτό συμβαίνει, ώστε ο οδηγός του Α8 να έχει πλήρη και αποτελεσματική ορατότητα προς τα εμπρός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όταν το σύστημα υποβοήθησης νυχτερινής όρασης εντοπίζει ένα πεζό, ορισμένοι δίοδοι των LED εστιάζουν πάνω του και αναβοσβήνουν απότομα, προειδοποιώντας τον οδηγό αλλά και τον άνθρωπο που περπατά.

Τα ενεργά φώτα «Matrix LED» ενεργοποιούνται από τα 60 χλμ./ώρα σε κίνηση μέσα στην πόλη και από τα 30 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης