Ποια είναι τα σχέδια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stellantis. Η εμπιστοσύνη του John Elkann, προέδρου της Stellantis, στον Carlos Tavares, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, φαίνεται ότι ήταν απόλυτα σωστή.

Οι κινήσεις που έκανε ο Carlos Tavares, με την Opel , που βρισκόταν στο PSA γκρουπ   ήταν πετυχημένες. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Opel έγινε κερδοφόρα. Το ίδιο θέλει να κάνει και σε άλλες μάρκες που ήταν στην ομπρέλα του FCA γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μην μπερδεύεστε οι δύο μεγάλοι όμιλοι ( PSA και FCA) ενοποιήθηκαν για το συμφέρον όλων. Από το επιτελείο του Carlos Tavares, διέρρευσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος ετοιμάζει εντυπωσιακές αλλαγές με σκοπό πάντα τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

Ο Tavares θέλει να αυξήσει την κερδοφορία και στο FCA γκρουπ. Και είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιμένουν αλλαγές. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν ετοιμάζει αλλαγές και στην ελληνική εταιρία, την Fiat Hellas, που ανήκει πλέον στο Stellantis γκρουπ.

Ο Όμιλος Stellantis στις 18 Ιανουαρίου εισήχθη στα χρηματιστήρια «Euronext N.V» (στο Παρίσι) και «Borsa Italiana» (στο Μιλάνο) και μία ημέρα αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

——————————————————————————————————————————————

Η Nissan κάνει μεγάλη έφοδο με καινούρια μοντέλα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει στην Ελλάδα το νέο Qashqai ενώ αναμένεται και το  πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που είναι το Ariya. Αν όλα πάνε καλά το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί η οδηγική παρουσίαση εντός Ελλάδος.

Και για να κλείσουμε την ενότητα «Nissan» το επόμενο καλοκαίρι φθάνει στην Ευρώπη το ολοκαίνουργιο X-TRAIL. Το ντεμπούτο του, το έκανε στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Σαγκάης. Στην Ευρώπη αναμένεται το καλοκαίρι του 2022.

——————————————————————————————————————————————

Πότε θα γίνει η παρουσίαση της νέας έκδοσης Mach 1 της Mustang; Η Ford στην Ελλάδα εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Μαΐου  θα την …οδηγήσουμε.

Πριν από μερικά χρόνια ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας Νίκος Νοταράς είχε διοργανώσει μια όμορφη παρουσίαση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Και συζητήθηκε αρκετά θετικά η κίνηση του.

Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει και φέτος κάτι παρόμοιο. Άλλωστε μέχρι τότε οι περισσότεροι θα έχουμε κάνει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

——————————————————————————————————————————————

Είναι για να τρελαίνεσαι.  Από τη μια η μάρκα είναι premium. Είναι η τοπ μάρκα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Λίγοι μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Από την άλλη το σέρβις γίνεται δίπλα σε μια μάντρα με ενοικιαζόμενα Panda στην περιοχή του Ρέντη. Μάλλον δεν ταιριάζει με την γκλαμουριά της φίρμας.

——————————————————————————————————————————————

Μετά από 30 χρόνια στον ίδιο Όμιλο ο Νίκος Χαλβατζής, διευθυντής της KIA Hellas, έμεινε χωρίς δουλειά. Τελικά δε συμφέρει να είσαι διευθυντής για πολλά χρόνια στον ίδιο Όμιλο.  

Δυστυχώς όταν ανεβαίνουν οι αποδοχές –λόγω ετών και συμφωνιών- δεν συμφέρει. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Και όποιοι δεν το γνωρίζουν καλό θα είναι να το έχουν υπόψη τους.

Ο Νίκος Χαλβατζής στον Όμιλο Δάβαρη, τις χρυσές εποχές με τις 300.000 πωλήσεις αυτοκινήτων έκανε θαύματα.

Αλλά και στον Όμιλο Βασιλάκη που απορρόφησε τον Όμιλο Δάβαρη δεν τα πήγε άσχημα. Ας ελπίσουμε ότι κάποια καλή πρόταση θα δεχθεί τη δύσκολη αυτή περίοδο.

——————————————————————————————————————————————

Πονοκέφαλος για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ιθύνοντα νου της επιστροφής του WRC στην Ελλάδα είναι η «φιλοξενία»  των πληρωμάτων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης από οπού θα ξεκινήσουν τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα «ταξιδέψει» με τις φωτογραφίες και τα βίντεο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι τιμή μας και συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για να επιστρέψει στη χώρα μας ο αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το ερώτημα όμως που βασανίζει τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη είναι που θα βρεθούν τόσα καταλύματα.

Πρέπει να ξέρετε ότι σε κάθε αγώνα του WRC μετακινούνται αποκλειστικά για την υποστήριξη των εργοστασιακών ομάδων, περίπου 2.200 άτομα.  Από αυτούς οι 800 συνηθίζεται –λόγω COVID 19– να μένουν σε 5αστερα ξενοδοχεία και μάλιστα ο καθένας ξεχωριστά  σε δίκλινα η μονόκλινα δωμάτια. Τέτοια ξενοδοχεία δεν υπάρχουν.

Ακούσθηκε ότι έγινε πρόταση να φιλοξενηθούν οι αγωνιζόμενοι και οι επικεφαλής των ομάδων σε  πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Καλό ακούγεται…

——————————————————————————————————————————————

Η Goodyear Hellas ανακοίνωσε ότι για ένα μήνα  θα προσφέρει στους υποψήφιους  πελάτες για κάθε  αγορά νέων ελαστικών Goodyear ή Dunlop από  16 ίντσες και πάνω μία prepaid card αξίας έως €80.

Η προσφορά θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Να υποθέσουμε ότι η Goodyear το κάνει για τους πελάτες της ως δώρο, σε ένδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν για τα ελαστικά της η γιατί το τελευταίο διάστημα έπεσαν οι πωλήσεις και η διεύθυνση αποφάσισε να κάνει μια τονωτική ένεση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης