Από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 Απριλίου οι φίλοι των δύο τροχών θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν  τον  πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του Ο.ΣΥ. στον Κεραμεικό όπου σε συνολική έκταση πέντε  στρεμμάτων, θα φιλοξενήσει το 7o ATHENS MOTOSHOW. Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί  θα παρουσιασθούν  25 καινούργια  μοντέλα.Φαντασθείτε τι θα γίνει στους δρόμους.Το πιο εντυπωσιακό –όπως λένε αυτοί που ξέρουν καλά από μοτοσυκλέτες –είναι η νέα Yamaha Tenere 700 Word Rade.

Το πρώτο ATHENS MOTOSHOW  έγινε το 2013 ως έκθεση μοτοσυκλέτας στη Θεσσαλονίκη. Το 2021 έγινε στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Και φέτος η γιορτή για τους φίλους των δύο τροχών θα συνεχιστεί στον Κεραμικό. Κατά τη διάρκεια του ATHENS MOTOSHOW 2022 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες προτάσεις της αγοράς από τη συντριπτική πλειοψηφία των εισαγωγέων και αντιπροσώπων στον τομέα των μοτοσυκλετών και των scooters, αλλά και όλες τις επιλογές σχετικά με τον εξοπλισμό αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Θα δούμε και αρκετά ηλεκτρικά δίκυκλα . Ώρες λειτουργίας για τις καθημερινές 15:00 – 21:00 & για τα Σαββατοκύριακο:  10:00 – 21:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αν και επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί από τον ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις του Μαρτίου, ωστόσο αυτό που θα μας ενημερώσουν οσονούπω, είναι ότι ο μήνας έκλεισε με μια μείωση της τάξεως του 5,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021.Παράγοντες της αγοράς θεωρούν απόλυτη λογική τη μείωση αφού δεν έχουν αυτοκίνητα για να ταξινομήσουν. Από παραγγελίες πάνε καλά αλλά από ταξινομήσεις χάλια. Σε λίγο θα έχουμε τις ανακοινώσεις του ΣΕΑΑ.

Η Ford δημοσίευσε την Ενιαία Έκθεση Βιωσιμότητας και Οικονομικού Απολογισμού για το 2022 και συμπληρωματικά μία ανεξάρτητη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και ένα απόσπασμα που εμπεριέχει οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με το κλίμα και σενάρια κλιματικών κινδύνων. Η ενιαία Έκθεση επικεντρώνεται στη μετάβαση της εταιρείας προκειμένου να ηγηθεί της ηλεκτρικής επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της Ford για κλιμάκωση της παραγωγής με περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2026 . Η εταιρία έχει στόχο την αύξηση του ποσοστού των ηλεκτρικών της οχημάτων στις ετήσιες πωλήσεις στο 50% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα παρουσιάσει η Honda το 2023. Το πρώτο είναι το ηλεκτρικό (EV) e που αναμένεται στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους. Θα  είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV το οποίο θα προσφέρει ένα συνδυασμό από υψηλή τεχνολογία,προηγμένη σχεδίαση και δυναμική οδική συμπεριφορά. Θα είναι ένα συμπαγές SUV ,μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν το πρώτο τους EV.Μέσα στο 2023 θα δούμε ακόμη ένα πλήρως υβριδικό C-SUV αλλά  και το νέο CR-V, που για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα διατίθεται ως full hybrid και ως plug-in hybrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη της δίκης σχετικά με το ατύχημα στο Ράλι Δ.Ε.Θ. του 2016 και την καταδίκη του οδηγού, Γιώργου Φιλιππίδη, ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου και ο Πρόεδρος του, Μάριος Ηλιόπουλος, απευθύνθηκαν σε νομική ομάδα προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Παρόμοια ατυχή περιστατικά να κρίνονται από τα δικαστήρια όχι με γνώμονα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εν συνόλω, ο οποίος δεν στέκει σε καμία λογική σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες αγώνων αλλά με βάση ένα νομικό πλαίσιο που θα είναι δίκαιο για τους αθλητές, οδηγούς και συνοδηγούς του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. 

Όταν θα γίνει το κακό οι αρμόδιοι θα στέλνουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα. Τώρα ασχολούνται με άλλα θέματα. Σιγά μην ασχοληθούν με τα αιτήματα των κατοίκων ενός χωριού. Από τη φωτογραφία που βλέπετε,φαίνεται ότι το μισό κομμάτι του δρόμου έχει καταρρεύσει. Την ημέρα δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος. Το βράδυ όμως ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Ο δρόμος δεν φωτίζεται και ο κομμένος δρόμος δεν φαίνεται. Το κακό δεν αργεί να γίνει. 
Οι κάτοικοι τριών χωριών (Αμάραντος, Σαραντάπορο, Νεραΐδα ) διαμαρτύρονται : 
«Πήγαμε στον  Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας  Κωστή Νουσιο. Μετά από μερικούς μήνες αφού δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση πήγαμε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό Κωνσταντίνο. Οι προσπάθειές μας να προσεγγίσουμε την κορυφή μέσα από τα σκαλιά της εξουσίας δυστυχώς δεν είχε θετικά αποτελέσματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αδιαφορούν. Που πρέπει να πάμε. Στον υπουργό υποδομών Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είναι ζημιές που άφησε πίσω του ο Ιανός. Περιμένουμε να ενδιαφερθεί κάποιος πριν θρηνήσουμε θύματα».
Έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Υπουργέ αν γίνει το κακό τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα είναι κροκοδείλια δάκρια. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα κάνετε. ΑΜΕΣΑ.

Νέος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Kosmocar Α.Ε. Από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου, καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης.Έχει εικοσαετή εμπειρία στον τομέα των Εταιρικών Σχέσεων και της Επικοινωνίας. Έχει αναλάβει διαφόρους ρόλους αυξανόμενης ευθύνης στις εταιρείες  Toyota Ελλάς, Vodafone (σε Ελλάδα και εξωτερικό) και Mondelēz International. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακών τίτλων στο  Marketing και Επικοινωνία, και Διεθνούς Πολιτικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το University of Wales, Aberystwyth. Ο Δημήτρης Αγραφιώτης θα αναφέρεται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας.

Ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι μαζί με την  LG Energy Solution θα κάνουν μια επένδυση που θα ξεπερνά τα $5 δισεκατομμυρία Καναδικά  Δολάρια  για τη δημιουργία της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών Lithium-Ion στον Καναδά. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 η Β.Αμερική θα εξηλεκτρισθεί άμεσα. Η νέα μονάδα θα έχει ετήσια παραγωγή άνω των 45 GWh (γιγαβατώρες), θα είναι η μεγαλύτερη του είδους στον Καναδά και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2024.Το εργοστάσιο θα υποστηρίξει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του Ομίλου στην Β. Αμερική, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την επιτυχημένη πορεία των Plug-in hybrid Jeep 4xe και αναμένεται να συνεχιστεί με το αμιγώς ηλεκτρικό Ram 1500 BEV Pick-up Truck. 
Το πλάνο των δύο εταιριών προβλέπει ετήσιες πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων εξηλεκτρισμένων οχημάτων έως το 2030, με ποσοστό 100% ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα στην Ευρώπη και 50% επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική. 

Το βραβείο «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece απέσπασε την ύψιστη διάκριση στην ετήσια απονομή των Sports Marketing Awards για την άψογη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Υποψήφιο σε έντεκα κατηγορίες, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις «έφυγε» από το ξενοδοχείο «Radisson Blu Park», όπου διοργανώθηκε η απονομή, με δέκα βραβεία. Κορυφαίο ανάμεσά τους το Platinum στην ενότητα Best Sports Events. Το βραβείο παρέλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.Καλή επιτυχία για το Ράλι Ακρόπολις που θα γίνει φέτος.

Οι έξυπνοι φωτεινοί σηματοδότες της Ford γίνονται πράσινοι αποκλειστικά για τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Η Ford δοκίμασε την τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών,που θα μπορούσε να ενεργοποιεί αυτόματα το πράσινο διευκολύνοντας τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων. Kάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ενός ατυχήματος που προκαλείται όταν οι πρώτοι διασώστες διέρχονται από κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης