Όσοι έκαναν όνειρα να κάνουν διακοπές με το καινούργιο τους αυτοκίνητο που είχαν παραγγείλει το 2021, θα μείνουν με το όνειρο. Οι περισσότερες περυσινές παραγγελίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά τον Αύγουστο. Αν και μάθαμε από φίλους και γνωστούς ότι η Peugeot σε παραγγελίες που θα υλοποιούνταν τον Σεπτέμβριο άρχισε να καλεί τους ιδιοκτήτες των νέων αυτοκινήτων να προχωρήσουν στις διευθετήσεις με τα λογιστήρια γιατί κάποιες εκατοντάδες παραγγελίες θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Φαίνεται οι Γάλλοι αγαπούν την ελληνική αγορά και έδωσαν προτεραιότητες. Γιατί με μαγικά προτεραιότητες δεν δίνονται.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη είναι τα καύσιμα. Κάτι παίζεται με τις τιμές. Δεν είναι δυνατόν το πετρέλαιο κίνησης που ήταν 60 λεπτά ποιο φθηνό να είναι σήμερα πιο ακριβό.
Στη Δανία πριν μια εβδομάδα το πετρέλαιο ήταν 0,18 πιο ακριβό από τη βενζίνη. Στη Γερμανία το πετρέλαιο κόστιζε χθες 2.30.9  και 2.23.9 η σούπερ αμόλυβδη.
Τέλος στο Ηνωμένο Βασίλειο το πετρέλαιο σήμερα είχε 1.97.9 (αγγλικές λίρες) και η σούπερ αμόλυβδη 1.89.9 αγγλικές λίρες το λίτρο.
Κάποιο χρηματιστηριακό παιχνίδι παίζεται και δεν το έχουμε καταλάβει. Κάποιοι κερδοσκοπούν και εμείς καθόμαστε και ψαχνόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξυπνη η κίνηση των γιαπωνέζων της Mazda. Ζήτησαν τις γνώμες τεσσάρων ειδικών σε τουριστικά θέματα για τις ιδανικές διαδρομές. Για ποιο λόγο; Μα για να τελειοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες χώρες και με διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι γιαπωνέζοι της Mazda από τη μια ψάχνουν το τέλειο για την οδική απόλαυση και από την άλλη αναζητούν τις πιο ξεχωριστές διαδρομές για να κάνουν εξαντλητικές  δοκιμές στα αυτοκίνητά τους. Θέλουν να τα δοκιμάσουν στο όριο σε περιοχές με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν αλλά και σε περιοχές που το θερμόμετρο ξεπερνάει τους 45 βαθμούς.
Για να έχουν τις σωστές απαντήσεις έψαξαν και βρήκαν τα κατάλληλα πρόσωπα που ναι μεν δεν έχουν  άριστες γνώσεις σε θέματα αυτοκινήτου ξέρουν όμως τα πάντα σε ότι έχει σχέση με το αντικείμενό τους.

Να μια καλή ευκαιρία να δείτε από κοντά αλλά και να οδηγήσετε την  νέα επιβλητική Ford Mustang Mach-E . Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του αλλά και την αυτονομία του  αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την Ford στη νέα, ηλεκτρική εποχή . Η Mustang Mach-E είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς εξελικτικής διαδικασίας που είναι επικεντρωμένη στην παροχή προηγμένων τεχνολογιών και μιας ασύγκριτης εμπειρίας πελάτη. Είναι ένα προηγμένο σε κάθε του πτυχή SUV μηδενικών εκπομπών με ηλεκτρική καρδιά, που συγχρόνως είναι σε θέση να προσφέρει πρωτόγνωρες ανέσεις, εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και κορυφαίες επιδόσεις διασύνδεσης – που την καθιστούν ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.
Το αυτοκίνητο αυτό μπορείτε να το δείτε από κοντά στο stage της Ford στο «Golden Hall». Είναι η Mustang Mach-E AWD 75kWh 269 PS σε μεταλλικό χρώμα Rapid Red. Οι ώρες που μπορείτε να το επισκεφθείτε καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή είναι από τις 17:00 – 21:00 και το Σάββατο από τις  11:00 – 19:00.

Αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησε ο Δήμαρχος στη Γλυφάδα. Αγωγοί φυσικού αερίου, δίκτυο οπτικών ινών, ασφαλτόστρωση ! Οργανωμένα και μεθοδικά η Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την Τερψιθέα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που εκκρεμούσε επί δεκαετίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault και η Alpine παρουσίασαν μια σειρά νέων μοντέλων στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, συμπεριλαμβανομένου του νέου Megane E-Tech Electric που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στη θρυλική ανάβαση.
Το νέο ηλεκτρικό hatchback εκτέθηκε επίσης στην Electric Avenue,  που ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν από τους πρώτους στην Βρετανία που είδαν από κοντά το νεότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Renault. 
Το Renault 5 Prototype – που επίσης εκτέθηκε στην Electric Avenue – παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Βρετανίας. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αποτελεί για αναβαθμισμένη θεώρηση του  θρυλικού hatchback, διαθέτοντας μια τολμηρή, σύγχρονη εμφάνιση και ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το πρωτότυπο προσφέρει μία ουσιώδη πρόγευση του μελλοντικού Renault 5, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024.  

Η Alpine συμμετείχε με την περιορισμένης έκδοσης Alpine A110 Tour de Corse 75 που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα. Κατασκευασμένη για ράλι και εμπνευσμένη από την Alpine A110 που συμμετείχε στον Γύρο της Κορσικής του 1975, η ειδική αυτή έκδοση έκανε εντυπωσιακά περάσματα  στη θρυλική ανάβαση. Το κουπέ των 300 ίππων, έχει ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση και δίχρωμη ασπρόμαυρη και κίτρινη απόχρωση με διακριτικά ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένη με γυαλιστερές λευκές ζάντες Grand Prix 18 ιντσών, μπάκετ καθίσματα Sabelt Racing και πορτοκαλί δαγκάνες φρένων της Brembo. 

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει ένα τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη, ώστε να προετοιμαστεί σωστά για να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ζήτηση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες της και να εκπληρώσει τις προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη. Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα είναι κλιματικά ουδέτερο και θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υποστηρίζοντας τους στόχους της εταιρείας να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 ,να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2040, καθώς και να συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα διεθνώς ώστε να υλοποιήσει τον αναπτυξιακό της στόχο.
Επιλέγοντας τη Σλοβακία ως τόπο εγκατάστασης για το νέο της εργοστάσιο, η Volvo Cars δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό τρίγωνο παραγωγής που καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή στην οποία πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων της εταιρείας – συμπληρώνοντας το εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο, στη δυτική Ευρώπη, και το εργοστάσιο της Τορσλάντα, στη Σουηδία, στη βόρεια Ευρώπη. Η κατασκευή του εργοστασίου στο Κόσιτσε είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2023, με τις γραμμές παραγωγής και εξοπλισμού να εγκαθίστανται στη διάρκεια του 2024. 

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ζήσει από κοντά την εμπειρία του αγώνα να δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του. Έτσι δίνει τη δυνατότητα σ αυτούς που αγαπούν τους αγώνες να προσφέρουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους στο μεγάλο αγώνα που μετρά στο Π.Π.Ρ. 
Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις είναι μια μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση που αναπόφευκτα έχει την ανάγκη στελέχωσης εκατοντάδων θέσεων, τόσο κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής του όσο και σε επιμέρους τομείς, δράσεις και παράλληλες με τον αγώνα δραστηριότητες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης