Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υπολειτουργούν τον Αύγουστο. Οι δημόσιες υπηρεσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας,της Ιταλίας λειτουργούν με το 1/3 των εργαζομένων. Μήνας των διακοπών ο Αύγουστος. Οι κρατικές μηχανές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μετά από τις 22 Αυγούστου και θα είναι σε πλήρη ισχύ από τις 29 Αυγούστου.

Τα νέα που αφορούν το αυτοκίνητο είναι λίγα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) από την  αρχή του 2022 η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο συρρικνώθηκε κατά 13,7%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αύξηση στις πωλήσεις (16,8% ) νέων οχημάτων κατέγραψε η Kia Europe που επέστρεψε στην ανάπτυξη. Μάλιστα τα στοιχεία της ACEA επιβεβαιώνουν το μερίδιο αγοράς της Kia στο 5,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη την ΕΕ, την ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kia κατέγραψε πωλήσεις 293.364 μονάδων, διατηρώντας την σταθερά στη λίστα των κορυφαίων 10 κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και από την είσοδο πολλών νέων  ηλεκτροκίνητων μοντέλων.
Πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia το 2022 αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Τα πιο αγαπητά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά είναι νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed. Κορυφαίο μοντέλο είναι το ηλεκτρικό Niro.

Μια ευχάριστη έκπληξη από την Ford. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας καθιέρωσε μια καινοτόμο υπηρεσία που ονομάζεται Video Check. Λειτουργεί με απόλυτα διαφανή τρόπο και ενημερώνει τους πελάτες Ford για την ακριβή κατάσταση υγείας του αυτοκινήτου του τους. Η υπηρεσία Video Check της Ford ενημερώνει από πρώτο χέρι κάθε ενδιαφερόμενο για το πρόβλημα που υπάρχει. 
προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» και με κάθε λεπτομέρεια για την ακριβή κατάσταση του αυτοκινήτου τους, όπου και αν βρίσκονται.

Με τη χρήση προηγμένου εξοπλισμού, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του Δικτύου Ford αποστέλλουν στους πελάτες ένα μαγνητοσκοπημένο video ώστε να μπορούν να έχουν μια πλήρη και σαφή εικόνα για το αυτοκίνητό τους.Οι πελάτες λαμβάνουν μέσω της καινοτόμου υπηρεσίας Video Check της Ford μια ηλεκτρονική αναφορά που αποτυπώνει με ένα απλό σύστημα τριών χρωμάτων την κατάσταση υγείας του οχήματος.. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένδειξη «κόκκινο» σημαίνει ότι το όχημά σας χρειάζεται άμεση ενέργεια διευθέτησης καθώς είναι πολύ πιθανό να μην είναι ασφαλές για οδήγηση. Αν και μπορεί να μην είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση.
Η σήμανση «κίτρινο» υποδεικνύει στον πελάτη ζητήματα στο αυτοκίνητό του που χρειάζεται να διευθετηθούν ώστε σε βάθος χρόνου να απολαμβάνει σημαντική εξοικονόμηση τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. 
Η επισήμανση «πράσινο» σημαίνει ότι το όχημά σας δεν χρειάζεται καμία απολύτως διευθέτηση, επισκευή ή αποκατάσταση έως και την επόμενη προγραμματισμένη συντήρησή του.
Οι πελάτες βλέπουν σε απευθείας σύνδεση στο κινητό τους η στο tablet με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημα.Καλό αυτό. Πλήρης διαφάνεια.


Η Nissan θα παρουσιάσει στις 6 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα το νέο X-Trial. Στην πρόσκληση η Nissan γραφει: «Για εξηλεκτρισμένες οικογενειακές περιπέτειες». Περισσότερα μετά τις 6 Σεπτεμβρίου.


Πέντε συμβουλές για 100% «ηλεκτρικές» διακοπές δίνει η Seat και απευθύνεται σε αυτούς που θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Οι συμβουλές του ειδικού της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι:
1. Προγραμματίστε το ταξίδι σας. Είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε έγκαιρα. Μελετήστε τις διαδρομές που θα κάνετε και σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε που βρίσκονται οι σταθμοί φόρτισης.  
2. Προετοιμάστε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας. Το σύστημα κλιματισμού ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου καταναλώνει ενέργεια από την μπαταρία, το οποίο σημαίνει ότι η βέλτιστη διαχείριση του κλιματισμού του αυτοκινήτου θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη αυτονομία. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διατηρείτε μία σταθερή θερμοκρασία 22ºC μέσα στο αυτοκίνητό σας. 
3. Φορτίστε το πλήρως. Ξεκινήστε από το σπίτι με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συνιστάται το επίπεδο φόρτισης να κυμαίνεται πάντα μεταξύ 30% και 80%. 
4. Οδηγήστε αποδοτικά. Η αποδοτική οδήγηση συνιστάται πάντα για μία βιώσιμη οδηγική εμπειρία, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια από τη μπαταρία. «Η χαλάρωση του γκαζιού και η αποφυγή απότομου φρεναρίσματος θα βοηθήσει ώστε η φόρτιση της μπαταρίας να διαρκεί περισσότερο.»
5. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο σας. Η επαναφόρτιση δε χρειάζεται να είναι βαρετή. 

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» προσφέρει περισσότερα κίνητρα για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για παράδειγμα το νέο ηλεκτρικό 500 με την απόσυρση του συμβατικού αυτοκινήτου, δίνεται bonus 1000 ευρώ.  Οι τιμές της οικογένειας του μοντέλου Fiat 500 ξεκινούν από τις 25.550 ευρώ για την έκδοση 500e (RED) με την μπαταρία των 42kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 460χλμ. σε αστικές συνθήκες και 320χλμ. σε μικτές συνθήκες (WLTP). 
Τώρα το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat προσφέρεται με ακόμη πιο συμφέρουσα τιμή. Όλες οι εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 αξιοποιούν το μέγιστο όφελος των 8.000 ευρώ που προβλέπει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», καθώς και τις δυνητικές επιπλέον παροχές του προγράμματος.

Ποιοι θα είναι οι τρείς υπερτυχεροί  του μεγάλου διαγωνισμού της COSMOTE που θα καθίσουν δίπλα στον Gus Greensmith λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το Ράλλυ Ακρόπολις; Θα το ξέρουμε λίγες ημέρες μετά τις 14 Αυγούστου.Όλοι οι συνδρομητές COSMOTE κινητής (συμβολαίου, καρτοκινητής, καρτοσυμβολαίου), σταθερής και τηλεόρασης, μπορούν να μπουν στο www.cosmote.gr/acropolisrally,  να απαντήσουν σε ένα quiz 5 ερωτήσεων για το Ράλλυ Ακρόπολις και να πάρουν μέρος στην κλήρωση για τα μοναδικά δώρα.

Οι τρείς υπερτυχεροί θα φορέσουν κράνοι και φόρμες και θα καθίσουν στο μπάκετ του συνοδηγού του αγωνιστικού Ford Puma Rally 1 που προετοιμάζεται από την Ford M.Sport. Θα καθίσουν στη θέση του μόνιμου συνοδηγού ,Σουηδού Jonas Andersson, δίπλα στον Βρετανό οδηγό αγώνων στο WRC Gus Greensmith.  Θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.
Η COSMOTE που είναι ο μεγάλος Χορηγός του «Ράλλυ των Θεών» εκτός από αυτό το εκπληκτικό δώρο θα μοιράσει ακόμη σε άλλους 50 τυχερούς προσκλήσεις για την 1η υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ.Τα κανάλια της COSMOTE SPORT θα έχουν πλήρη κάλυψη του αγώνα που μετράει στο WRC.

Μήπως πρέπει να κάνει κάτι η Κυβέρνηση και να φτιάξει ποδηλατόδρομους; Όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν ποδηλατόδρομους για να κινούνται με ασφάλεια αυτοί που με τον τρόπο τους συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Τώρα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα λύνεται εύκολα και το πρόβλημα με τις ανηφόρες. Ας μαζευτούν οι δήμοι και να συμβάλουν όλοι σ αυτό το εγχείρημα. Τόσα εκατομμύρια δόθηκαν για να κάνει ο Δήμος της Αθήνας πεζόδρομους που τελικά είναι άδειοι. Αν στη θέση των πεζόδρομων δοθεί μια λωρίδα για τα ποδήλατα θα έχουμε μεγάλο κέρδος. Χρειάζεται όμως να βοηθήσουν όλοι οι Δήμοι. Για να μην  αναγκάζονται οι ποδηλάτες να βγαίνουν στους κεντρικούς δρόμους και να κινδυνεύουν από τους απρόσεκτους οδηγούς. Μια ιδέα δίνουμε. Για σκεφθείτε το σοβαρά !!!

Ο 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος βρέθηκε και πάλι στην Ιταλία στην πίστα Ottobiano, για τον 2ο Γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV Junior και την κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με Ohvale 110cc. Πρόκειται για μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσυκλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους τους οδηγούς και μάλιστα οι Ohvale δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες. Τη διαφορά την κάνει μόνο ο οδηγός! Ο Έλληνας αναβάτης μια χαρά τα πάει στους αγώνες. Προσοχή όμως. Είναι μικρός και θέλει σωστές κινήσεις ώστε να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Το μήνυμα το στείλαμε…

Tο σημαντικό έργο του Αρκτούρου και δυο εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης υποστηρίζει η  Goodyear Ελλάς. Στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας, «Goodyear Better Future» η εταιρία ελαστικών βρέθηκε δίπλα στην  περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου, στον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.) Μεσσηνίας για να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Σ αυτές τις ομάδες των εθελοντών η Good Year χορήγησε ελαστικά και βοήθησε με τον τρόπο της για την ασφαλή μετακίνηση των ομάδων που προστατεύουν το φυσικό πλούτο της χώρας.
Η μη-κυβερνητική, μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος” που ιδρύθηκε το 1992 , προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην παράνομη αιχμαλωσία αρκούδων και λύκων στην χώρα μας. Στόχος της οργάνωσης είναι η προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος, η εκπόνηση αντίστοιχων επιστημονικών μελετών, η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα βιοποοικιλότητας και αειφορίας. 

Πρόσφατα ο Δήμος Αποκορώνου στην Κρήτη, προμηθεύτηκε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό BMC 2032L με γερανό, ειδικά διασκευασμένο για συλλογή και εναπόθεση υλικών.Τα  φορτηγά BMC,  εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Τα  φορτηγά της BMC προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μέγιστη αποδοτικότητα στην γραμμή κίνησης, προσιτά ανταλλακτικά, βελτιστοποιημένα διαστήματα συντήρησης και συνολικά χαμηλό κόστος λειτουργίας, πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ιδανικά για στόλους σε δημόσιους οργανισμούς, Δήμους και Περιφέρειες.

Από τα στοιχεία που έδωσε η τροχαία μέσα σε μια εβδομάδα (24 έως 30 Ιουλίου 2022) μέσα σε μια εβδομάδα έγιναν 99.409 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 20.313 παραβάσεις. Το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη χρήση ζώνης ασφαλείας

Κρίμα για τον 33χρονο Αντώνη Δημόπουλο, από τον Γρύλλο Κρεστένων. Πριν από 11 μήνες (24 Αυγούστου του 2021) η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούσθηκε με Ι.Χ αυτοκίνητο. Ο άτυχος Δημόπουλος, που γνώριζε πάρα πολύ καλά τους κανόνες ασφαλείας αφού ήταν αγωνιζόμενος και μέλος της της Α.Σ.Μ.Ηλείας, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο.  Δυστυχώς μετά από προσπάθειες 11 μηνών ο 33χρονος υπέκυψε. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τα Νέα της Πιάτσας θα επανέλθουν μετά από δύο εβδομάδες. Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν σ αυτήν τη δημοσιογραφική ενότητα ξεκινούν και αυτοί τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Καλές διακοπές και σε εσάς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης