Επιστροφή στα γραφεία.Τέλος οι διακοπές και για τους επόμενους 11 μήνες (να είμαστε καλά) θα είμαστε μαζί με ειδήσεις όπως πάντα γύρω από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Η άνοδος των καυσίμων συνεχίζεται (το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 2 ευρώ σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος) ενώ στο  Ηνωμένο Βασίλειο οι τιμές του πετρελαίου είναι ακριβώς ίδιες με της βενζίνης. Πιο απλά χάος και τρόμος.

Το πρόβλημα με τις παραγγελίες στα καινούργια αυτοκίνητα συνεχίζεται, όπως φαίνεται δεν έχει βρεθεί λύση με τους ημιαγωγούς (τα τσιπάκια δηλαδή) και καθημερινά οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μάχη με το χρόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγοραστών.
Αυτοί που φυσικά κερδίζουν είναι οι έμποροι με τα μεταχειρισμένα Ι.Χ. Και αυτό γιατί αν κάποιος βιάζεται να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απογοητεύεται από την αναμονή των καινούργιων και καταλήγει σε μεταχειρισμένο. Και όπως όλοι ξέρουμε όταν υπάρχει ζήτηση υπάρχει και άνοδος στις τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ενημέρωση να σας πούμε και μια ευχάριστη είδηση-τουλάχιστον για εμάς στην ομάδα του Auto Moto του zougla.gr
Από την 1η Σεπτεμβρίου την ενότητα μοτοσυκλέτα ανέλαβε ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Διατσίδης μαζί με την ομάδα του που την αποτελούν ο Μπάμπης Κελάφης, ο Θάνος Κελάφης και ο Κυριάκος Αντωνίου. Η μοτοσυκλέτα θα εμπλουτισθεί με περισσότερες ειδήσεις, τεστ νέων μοντέλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς επίσης και με τους αγώνες από το Moto GP.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Το μεγάλο θέμα αυτή την βδομάδα είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Όλα τα μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ βρίσκονται στη χώρα μας και κάνουν σε ρυθμό βόλτας δοκιμές στις ειδικές διαδρομές. Γράφουν σημειώσεις, ψάχνουν ανάλογα με την ειδική διαδρομή τις γόμες των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν, τεστάρουν τα αμορτισέρ και γενικότερα τις αναρτήσεις γιατί όπως και να το κάνουμε οι αγώνες του WRC έχουν δυσκολίες. Θέλουν σωστή προετοιμασία. Όλα παίζουν ρόλο.

Τα 70 πληρώματα ( έγιναν 69) που συμμετέχουν στο Εκο Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα κάνουν συνολικά 1.189.42 χιλιόμετρα. Από αυτά τα 888.07 είναι απλές διαδρομές και τα 303.30 είναι ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας φέτος περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκίνηση του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει με φαντασμαγορικό τρόπο από το Ο.Α.Κ.Α., όπου θα διεξαχθεί η ΕΚΟ Super Special Stage, το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου. Τα εισιτήρια των 10 ευρώ έχουν ήδη εξαντληθεί ωστόσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια των 25 ευρώ.
Η προπώληση των εισιτηρίων για την ΕΚΟ Super Special Stage @OAKA συνεχίζεται από την πλατφόρμα του viva.gr .

Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας αυτό το εντυπωσιακό θέμα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.
Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ ενώ ο σχολιασμός του αγώνα και οι συνεντεύξεις από τους οδηγούς θα γίνουν από τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους Τάκη Πουρναράκη, Παναγιώτη Σεϊτανίδη και Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.

Οι αγωνιζόμενοι μετά την υπερειδική θα ξεκινήσουν το δύσκολο αγώνα όπου θα τελειώσει την Κυριακή με το WOLF Power Stage που θα γίνει στο 2ο πέρασμα από την  ειδική Ελευθεροχώρι . 
Στον 10ο γύρο της χρονιάς στο WRC,η Toyota έρχεται με τέσσερα πληρώματα, η Hyundai με τρία και η Ford θα «κατέβει» με τελικά με 5 και όχι 6 εργοστασιακά πληρώματα. Ανακοινώθηκε επίσημα από την εργοστασιακή ομάδα  ότι το δίδυμο Andrien Fourmaut – Alexandre Coria δεν θα τρέξει αφού δεν προλαβαίνουν να του επισκευάσουν το αυτοκίνητο μετά την καταστροφική έξοδο που είχε ο Γάλλος στο Ράλλυ Βελγίου.
Φέτος στο δικό μας μεγάλο αγώνα θα δούμε και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb μαζί με τη συνοδηγό του Isabelle Galmiche.

Τρία πράγματα – τρείς συμβουλές που αφορούν το φετινό μεγάλο αγώνα
Πρώτον ο κόσμος που θα κατακλύσει τις ειδικές διαδρομές ,θα πρέπει να πειθαρχεί στους κριτές. Για τη δική του ασφάλεια αλλά και για τη γενικότερη έκβαση του μεγάλου μας αγώνα. Θα είναι κρίμα οι υπεύθυνοι ασφαλείας να διακόψουν μια ειδική για λόγους ασφαλείας. Θυμηθείτε πόσες χιλιάδες θεατές είχαν πάει πέρυσι στο Ελευθεροχώρι  και τελικά είδαν μόνο εννέα γρήγορα περάσματα. Ο αγώνας διακόπηκε για λόγους ασφαλείας.
Δεύτερον θα πρέπει όσοι φτάσουν στις ειδικές διαδρομές από τις λεγόμενες «κοπάνες» να μην κλείνουν το δρόμο. Πέρυσι πάρα πολλοί χωμάτινοι δρόμοι έκλεισαν από αυτοκίνητα. Πλήρης αδιαφορία και ωχαδερφισμός. Αν κάποιος ήθελε να φύγει δεν μπορούσε αφού δεν χωρούσε ούτε μηχανάκι.
Τρίτον θυμηθείτε ότι τα βουνά μας είναι πνεύμονας ζωής. Θα πρέπει να μην πετάτε τα σκουπίδια και τα μπουκάλια  όπου βρείτε . Πάνω από όλα πρέπει να σεβαστείτε τη φύση. Πάρτε σε σακούλες όλα τα σκουπίδια και αφήστε τα δάση καθαρά.
Ευχόμαστε να έχουμε έναν καλό αγώνα και η FIA να μας βραβεύσει για τον αγώνα, τη διοργάνωση και την πειθαρχεία.

Θα κλείσουμε τη σημερινή μας ενότητα με τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων που αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ημέρες

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Nissan θα παρουσιάσει διαδικτυακά το ολοκαίνουργιο X-Trail. Ένα αυτοκίνητο που βασίζεται σε 20 τεχνογνωσίας και κληρονομιάς. Είναι ένα μοντέρνο  σε σχεδιασμό crossover που δίνει πολλές υποσχέσεις. Περιμένουμε να το φέρει την Ελλάδα η Ν.Ι. Θεοχαράκης για να το οδηγήσουμε.

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο CEO της Volvo Cars Jim Rowan, θα παρουσιάσει το όραμα της Volvo Cars που έχει σχέση με το αύριο και την ασφάλεια. Θα δώσει μία πρώτη γεύση από τις νέες τεχνολογίες που θα αποτελούν βασικό εξοπλισμό του νέου μας αμιγώς ηλεκτρικού SUV. 
Η Volvo μέσα στο έτος θα αποκαλύψει τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με λογισμικό που καθορίζει το χαρακτήρα του νέου  SUV.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης