Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το αυτοκίνητο που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι των τεσσάρων τροχών, ένα αριστουργηματικό supercar με ανοικτή οροφή και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, παρουσίασε η Lamborghini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huracan Evo Spyder βασίζεται στην coupe εκδοχή. Το βάρος της ανέρχεται στα 1.542 κιλά, δηλαδή είναι 120 κιλά βαρύτερη λόγω της υφασμάτινης οροφής, η οποία ανοίγει και κλείνει σε μόλις 17 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πίσω κρύσταλλο λειτουργεί ανεξάρτητα ώστε ο οδηγός να μπορεί να απολαύσει τον ήχο του μοτέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως η κλειστή έκδοση, έτσι και η ανοικτή, φέρει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, σύστημα τετραδιεύθυνσης, torque vectoring, ενεργή ανάρτηση και βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης. Επίσης, δεν λείπει το Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), το οποίο ελέγχει τη δυναμική συμπεριφορά του supercar.

Το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες 20 ιντσών, εξοπλίζεται με οθόνη 8,4 ιντσών, σύστημα τηλεμετρίας με εξωτερικές κάμερες που καταγράφει δεδομένα (χρόνους, πλευρικά G, ταχύτητα) σε πίστα και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας HMI που υποστηρίζει Apple Carplay και αναγνώριση χειρονομιών.

Τροφοδοτείται από τον V10 5,2 λίτρων κινητήρα απόδοσης 640 ίππων και 600 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 325 χλμ./ώρα. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται πλήρως από τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 31,9 μέτρα.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη. Όσο για την τιμή, στη χώρα παραγωγής ορίστηκε στα 202.437 ευρώ χωρίς τους φόρους, στη Βρετανία στις 181.781 λίρες και στις ΗΠΑ στα 287.400 δολάρια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης