Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σας έχει τύχει ποτέ να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας και να συνειδητοποιήσετε την επόμενη ημέρα πως κάποιο από τα παράθυρα είχε μείνει μισάνοιχτο; Θα είστε πολύ τυχεροί εάν δεν έχει βρέξει και η καμπίνα παραμένει στεγνή και καθαρή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tesla λοιπόν είναι έτοιμη να λανσάρει μία νέα τεχνολογία σύμφωνα με την οποία εάν ένα Tesla είναι σταθμευμένο και ξεκινήσει να βρέχει, τότε ο εγκέφαλος θα ελέγχει όλα τα παράθυρα και εάν βρει κάποιο που να είναι έστω και λίγο ανοικτό, θα το κλείνει εντελώς για να προλάβει τα χειρότερα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Elon Musk απάντησε σε ένα Twitter που έκανε κάτοχος Tesla ο οποίος έγραψε «Γίνεται τα παράθυρα να κλείνουν αυτόματα εάν το Tesla ανιχνεύσει βροχή ενώ είναι σταθμευμένο;» με το αφεντικό της εταιρίας να απαντάει «Βεβαίως».

Για την ώρα υπάρχει η επιλογή από το μενού του αυτοκινήτου για να κλείνουν τα παράθυρα αυτόματα όταν ο ιδιοκτήτης απομακρύνεται από αυτό, όμως όπως τόνισε ένας άλλος ιδιοκτήτης, τί θα γίνει εάν θέλει κάποιος να αφήσει μέσα ένα κατοικίδιο για λίγο, με ανοιχτό παράθυρο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλογές στο κεντρικό μενού του infotainment υπάρχουν για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση, όμως όλα δείχνουν πως σύντομα θα έρθει η επιλογή για τους «ξεχασιάρηδες» που δεν κλείνουν τα παράθυρα από την βιασύνη τους. Τα Tesla θα είναι τόσο έξυπνα που μόλις πέσουν οι πρώτες σταγόνες βροχής θα λαμβάνουν δράση και θα φροντίζουν να μην μπει ποτέ νερό στο εσωτερικό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης