Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την επίσημη επιβεβαίωση του ονόματος Kamiq, η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του ολοκαίνουργιου μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών crossover και περιγράφεται από τη Skoda έως ένα μοντέρνο όχημα που ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle, διαθέτοντας παράλληλα περιπετειώδη χαρακτηριστικά.

Η λέξη Kamiq έχει εμπνευστεί από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση».  

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Oliver Stefani, το νέο urban crossover είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας που ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με τα επιθετικά φωτιστικά σώματα στη μάσκα και τους προβολείς ακριβώς από κάτω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είναι το πρώτο SUV της φίρμας στην Ευρώπη που φέρει το λογότυπο στο κέντρο της πίσω πόρτας. Το Kamiq συνδυάζει την ευελιξία και τον δυναμισμό, διαθέτει ψηλή θέση οδήγησης για καλύτερη ορατότητα, καθώς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας. Φυσικά, δεν λείπει η οθόνη αφής με τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη έτοιμο, με την παγκόσμια πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης