Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με μία απλή κίνηση, τοποθετώντας το κινητό τηλέφωνο κοντά στη χειρολαβή και στη συνέχεια στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται στο ταμπλό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων BMW θα μπορούν όχι απλά να ξεκλειδώσουν τις πόρτες μέσω του smartphone αλλά και να ενεργοποιήσουν τον κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαυαρική φίρμα είναι η πρώτη στον κόσμο που παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να χρησιμοποιούν το iPhone ως ένα πλήρως ψηφιακό κλειδί. Η εγκατάσταση του Digital Key γίνεται μέσω της σχετικής εφαρμογής της BMW (Smartphone App).

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να μοιράζεται την πρόσβαση με φίλους, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα προσαρμοσμένης πρόσβασης για νεαρούς οδηγούς, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα, την ιπποδύναμη και τη μέγιστη ένταση του ραδιοφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Digital Key θα είναι διαθέσιμο για iPhone σε 45 χώρες και για μία ευρεία γκάμα μοντέλων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M και Z4 που θα κατασκευάζονται μετά την 1η Ιουλίου του 2020. Συμβατά μοντέλα είναι τα iPhone XR, iPhone XS ή μεταγενέστερα και Apple Watch Series 5 ή μεταγενέστερα.

Τέλος, μέσω του τηλεφώνου οι οδηγοί των ηλεκτροκίνητων BMW θα μπορούν να προγραμματίζουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων, με την εφαρμογή Apple Maps να επιλέγει αυτόματα την πιο κατάλληλη διαδρομή με βάση την ηλεκτρική αυτονομία και τις τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα διατεθεί αρχικά στην i4 από το 2021 και στη συνέχεια θα επεκταθεί στα υπόλοιπα μοντέλα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης