Η Jaguar πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον ταξίδι με το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, προκειμένου να μας δείξει πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγός του i-Pace ήταν ο μηχανικός της εταιρείας, Stephen Boulter. Ο Βρετανός εκκίνησε από το Λονδίνο και τερμάτισε στις Βρυξέλλες, χωρίς να κάνει καμία στάση. Μάλιστα, διέσχισε και το τούνελ της Μάγχης μήκους 50 χιλιομέτρων. Συνολικά διήνυσε 369 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, με την μπαταρία του αυτοκινήτου να έχει ενέργεια 8% όταν έφτασε στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Ο Boulter κινήθηκε περισσότερο στον αυτοκινητόδρομο, όπου η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, καθώς δεν γίνεται ανάκτηση της ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αντιμετώπισε κυκλοφοριακή συμφόρηση και διάφορες άλλες δυσκολίες, όπως τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα στη Βόρεια Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i-Pace τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 400 ίππων και 696 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Η αυτονομία σύμφωνα με το πρότυπο WLTP αγγίζει κάτω από τέλειες συνθήκες τα 480 χιλιόμετρα, με την μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW και σε 90 λεπτά από σταθερό σταθμό των 50 kW. Για να γεμίσει πλήρως από το σπίτι με χρήση wallbox 7 kW, απαιτούνται περισσότερες από 10 ώρες.

Το Jaguar I-Pace σε πρώτο πλάνο


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης