Ταχυφορτιστής προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε 3 λεπτά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 12:44
Ταχυφορτιστής προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε 3 λεπτά

Παράλληλα με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα οι κατασκευαστές αναπτύσσουν το δίκτυο φόρτισης και τους φορτιστές, προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία σε λιγότερο χρόνο.

BMW και Porsche συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός νέου σταθμού ταχείας φόρτισης, ο οποίος είναι ικανός να παρέχει ενέργεια στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων έπειτα από μόλις τρία λεπτά φόρτισης.

Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή Jettingen-Scheppach της Βαυαρίας και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Αρχικά, θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατόχους των αυτοκινήτων που διαθέτουν θύρα CCS (Combined Charging System) χωρίς χρέωση.

Ο ταχυφορτιστής (FastCharge) αναπτύχθηκε από τις BMW και Porsche, μαζί με τη Siemens, την Allego GmbH και την Phoenix Contact E-Mobility GmbH. Μάλιστα, για το πρόγραμμα έλαβαν επιχορήγηση ύψους 7,8 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας.

Ο ταχυφορτιστής των 450 kW παρέχει έπειτα από 3 λεπτά φόρτισης περίπου 100 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ ύστερα από 15 λεπτά γεμίζει τις μπαταρίες σε ποσοστό 80%, ταχύτερα από κάθε άλλον που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην αγορά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 12:44