Στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες στα τέλη Φεβρουαρίου, η Bugatti θα παρουσιάσει το απόλυτο τετράτροχο, ένα πανίσχυρο και απίστευτο hypercar υψηλών επιδόσεων.

Πρόκειται για την πολύ-αναμενόμενη Chiron, η οποία αντικαθιστά τη Veyron. Έχει πάρει το όνομά της από τον Louis Alexandre Chiron, τον εργοστασιακό οδηγό της Bugatti κατά τη δεκαετία 1920 – 1930. Όπως γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον W16 8.0 λίτρων κινητήρα και τέσσερα turbo, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 1.500 ίππους και τη ροπή τα 1.500 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τελική της Chiron αγγίζει το απίστευτο νούμερο των 467 χλμ/ώρα με το κοντέρ να γράφει 500 χλμ/ώρα. Όσο για τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,3 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας οποιοδήποτε άλλο όχημα κυκλοφορεί στον δρόμο. Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ειδικά τροποποιημένου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με τα ελαστικά να έχουν εξελιχθεί ειδικά για το αυτοκίνητο προκειμένου να αντέχουν τις τεράστιες πιέσεις.

Μάλιστα, η γαλλική εταιρεία έχει δεχθεί ήδη 100 παραγγελίες από τις συνολικά 450 μονάδες που θα κατασκευαστούν, παρουσιάζοντας στους πελάτες, σε κλειστή εκδήλωση, την έκδοση προ-παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης