Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα εξωτικό τετράτροχο με εκπληκτικές αναλογίες, ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα, πολύ carbon, εξατομικευμένα στοιχεία και έναν κινητήρα διαμάντι παρουσίασε η Koenigsegg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η Jesko Red Cherry Edition, ένα one-off όχημα που σχεδιάστηκε έπειτα από παραγγελία εκλεκτού πελάτη από το τμήμα «LuxuryAndExpensive». Το αυτοκίνητο βασίζεται στην «απλή» Jesko, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο στην αποκλειστική απόχρωση Red Cherry, φέροντας σκούρο ανθρακόνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατά σε carbon ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, εξοπλίζεται με κεραμικά φρένα και ανθρακονημάτινη σταθερή πίσω πτέρυγα. Aλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα του hypercar, ώστε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται μοναδικός.

To αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν V8 5.0 twin turbo κινητήρα, ο οποίος με τη χρήση βενζίνης αποδίδει 1.280 ίππους και με βιοκαύσιμο Ε85 περισσότερους από 1.600 ίππους. Η μέγιστη ροπή είναι στα 1.000 και 1.500 Nm αντίστοιχα. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο 9 σχέσεων (Light Speed Gearbox) που ζυγίζει μόλις 90 κιλά και διακρίνεται για τις αστραπιαίες αλλαγές.

Η αεροδυναμική του είναι άψογη, περιλαμβάνοντας πλειάδα ενεργών βοηθημάτων και εισαγωγές αέρα σε κάθε κομμάτι του αμαξώματος. Παράγει 1.000 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 275 χλμ./ώρα και 1.400 κιλά στην τελική ταχύτητα.

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, ξεπερνώντας ακόμη και μονοθέσιο της F1. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της εταιρείας, η τελική ταχύτητα με χρήση βιοκαυσίμου αγγίζει τα 482 χλμ./ώρα.

Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης. Ο προσανατολισμός του οχήματος είναι ξεκάθαρα αγωνιστικός, το τιμόνι ενσωματώνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ στην κονσόλα έχουν τοποθετηθεί δύο οθόνες αφής, μέσω των οποίων ο οδηγός ελέγχει όλες τις λειτουργίες.

Η τιμή της Jesko Red Cherry Edition ορίστηκε στα 2,35 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 125 μονάδες και έχει κάνει ήδη sold out, με τους πάμπλουτους πελάτες της Koenigsegg να προκαταβάλουν όλο το ποσό που απαιτείται για την αγορά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης