Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία της ισχυρότερης και ταχύτερης έκδοσης της F-Type, η οποία αναμένεται στην αγορά το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Jaguar, πρόκειται για τo «ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο ισχυρό sportcar», με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 322 χλμ/ώρα. Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες και ένα video, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της F-Type SVR θα γίνουν γνωστά στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Η «σκληροπυρηνική» F-Type εξοπλίζεται με πιο επιθετικό bodykit, περιλαμβάνοντας μεγάλη, σταθερή πίσω πτέρυγα, επιπλέον αεραγωγούς, διαχύτη με τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης κατασκευασμένες από τιτάνιο, carbon κεραμικά φρένα και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η αεροδυναμική του αυτοκινήτου, ενώ το βάρος έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η F-Type SVR τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 5.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του καθαρόαιμου sportcar


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης