Το τέλος της χρονιάς, θα σημάνει και το τέλος της παρουσίας του εντυπωσιακού SUV της ιαπωνικής φίρμας. Ο λόγος για το στιλάτο Mazda CX-3 το οποίο αφού τον περασμένο Μάιο αποχαιρέτησε την αγορά των Η.Π.Α., ήρθε η ώρα να πει «αντίο» και στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αρκετά ευρωπαϊκά μέσα επιβεβαίωσαν το αρχικό δημοσίευμα του πολωνικού περιοδικού Auto Katalog, σύμφωνα με το οποίο, η φίρμα έχει πάρει ήδη την απόφαση να αποσύρει το συγκεκριμένο μοντέλο από τις ευρωπαϊκές αγορές σε πολύ σύντομο διάστημα. Η Mazda θεωρεί πως το νεότερο CX-30 είναι ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις του κοινού, ενώ η πορεία του CX-3 θα συνεχιστεί κανονικά στην Ιαπωνία και σε μερικές ακόμη μικρότερες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπλουτίζει τη γκάμα της με νέα SUV μοντέλα

Η Mazda έχει ήδη ανακοινώσει πως μέσα στο 2022 θα εισβάλει με «φόρα» στην hot κατηγορία των SUV φέρνοντας στη γκάμα της τα νέα CX-60 και CX-90. Μοντέλα που θα είναι διαθέσιμα ακόμα και με τρεις σειρές καθισμάτων και πρόκειται να εγκαινιάσουν την plug-in υβριδική τεχνολογία της εταιρίας στην Ευρώπη. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η Mazda επενδύει στα plug-in σύνολα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιάπωνες έχουν ξεκαθαρίσει πως θα επενδύσουν σε νέα σύνολα που θα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, με βελτιωμένα μοτέρ βενζίνης SkyActiv-X και ντίζελ SkyActiv-D που θα συνδυάζονται με plug-in τεχνολογία που θα προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένες καταναλώσεις και λιγότερους ρύπους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα SUV έχουν κυριαρχήσει στις επιλογές των αγοραστών, και οι εταιρίες ρίχνουν πλέον σε αυτά ολόκληρο το βάρος της επένδυσης τους. Το αυξημένο βάρος αλλά και η σχεδίαση τους επιτρέπει την πιο εύκολη και ευεργετική παρουσίαση plug-in τεχνολογίας και η Mazda αποδεικνύει πως οδεύει σε αυτόν τον δρόμο.

Θεωρείτε πως ένα 7θέσιο νέο SUV από την Mazda θα έβρισκε το κοινό της στην αγορά της Ελλάδας;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης