Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας, καθώς η Lotus βάζει τέλος στην παραγωγή των Elise, Exige και Evora για να προετοιμάσει το εργοστάσιο Hethel για τη νέα Emira.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Νόρφολκ που μετράει ήδη 76 χρόνια παρουσίας, παρουσίασε τη σειρά Elise 1 το 1996, ακολουθούμενη από την πιο sport Exige το 2000 και την πιο κομψή Evora το 2009.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος 26 ετών, έχουν παραχθεί συνολικά 51.738 οχήματα, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας από τότε που ο Colin Chapman ίδρυσε τη Lotus το 1948. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα της Elise χρησιμοποιήθηκε και σε αρκετά μοντέλα εκτός της εταιρίας.

Τα τρία μοντέλα που βλέπετε και στις φωτογραφίες (κίτρινη Elise Sport 240 Final Edition, Heritage Racing Green Exige Cup 430 Final Edition και ένα Dark Metallic Grey Evora GT430 Sport) δεν θα πωληθούν, αλλά θα γίνουν μόνιμα μέλη της συλλογής κληρονομιάς της Lotus. Συνολικά κατασκευάστηκαν 35.125 Elise, 10.497 Exige και 6.117 Evora.

Όλα θα αντικατασταθούν από το νέο Emira που θα ξεκινήσει να παράγεται την επόμενη άνοιξη στο ίδιο εργοστάσιο όπου συναρμολογείται και το πλήρως ηλεκτρικό Evija. Η Lotus θα επεκτείνει την γκάμα της την επόμενη άνοιξη με την αποκάλυψη ενός ηλεκτρικού SUV που πρόκειται να συναρμολογηθεί σε νέο εργοστάσιο στο Wuhan της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης