Έπειτα από ένα και πλέον χρόνο αναμονής, έφθασε η ώρα της αποκάλυψης της έκδοσης παραγωγής της 4C. Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει επίσημα το νέο της sport car τον ερχόμενο μήνα στην έκθεση της Γενεύης, ενθουσιάζοντας τους alfisti και τους φίλους των τεσσάρων τροχών.

Η Alfa 4C θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή της Porsche Cayman, με τις τιμές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να ξεκινούν από 55.000-58.000 ευρώ. Το ιταλικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από την δυναμική εικόνα, το κομψό και σπορτίφ εσωτερικό και τις συμπαγείς διαστάσεις. Το σασί του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι κάτω από 1.000 κιλά. Ο turbo κινητήρας 1,75 λίτρων, που είναι τοποθετημένος στο κέντρο αποδίδει 240 ίππους, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την απλή έκδοση, θα υπάρχουν δύο ακόμα (Racing και Stradale) με αγωνιστικά γονίδια και ισχύ κοντά στους 300 ίππους. Το λανσάρισμα της 4C στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται στα τέλη του 2013.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης