Παρελθόν από την Audi και το VW Group αποτελεί ο Rupert Stadler, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε συμβιβασμό προκειμένου να λυθεί η συνεργασία τους.

Ο 55χρονος Γερμανός, πρώην CEO της γερμανικής μάρκας, βρίσκεται υπό κράτηση στις φυλακές της πόλης Augsburg από τα μέσα Ιουνίου, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην υπόθεση χειραγώγησης εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκινητήρων του γερμανικού ομίλου VW. Δεν έχει τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, καθώς ο εισαγγελέας θεωρεί ότι είναι ικανός να εμποδίσει την έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο «dieselgate».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi προσπαθούσε εδώ και αρκετό καιρό να διακόψει το συμβόλαιο με τον Stadler και τελικά τα κατάφερε. Οι δικηγόροι του προφυλακισμένου και το εποπτικό συμβούλιο των Audi και VW Group ήρθαν σε συμβιβασμό, με τον Rupert Stadler να λαμβάνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δεχθεί το συναινετικό διαζύγιο.

Ο Stadler ήταν πρόεδρος της Audi και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Την περασμένη άνοιξη είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2022, οπότε η αποζημίωση είναι πολύ υψηλή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Rupert Stadler εγκαταλείπει τις εταιρείες με άμεση ισχύ και δεν θα εργάζεται πλέον για το VW Group. Ο Stadler το πράττει επειδή λόγω της παρατεταμένης προφυλάκισής του δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επιθυμεί να επικεντρωθεί στην υπεράσπισή του. Η συμβατική εκτέλεση της απόφασης εξαρτάται από την πορεία και την έκβαση της ποινικής διαδικασίας» αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης