Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μέχρι το τέλος του 2022, η Opel θα καταργήσει σταδιακά το Insignia καθώς το sedan δεν έχει θέση στα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας. Κατά πάσα πιθανότητα ο διάδοχος του θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Crossover με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς τα sedan αμαξώματα έχουν υποχωρήσει αρκετά στις προτιμήσεις των αγοραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος του Insignia ακολουθεί αυτόν του Ford Mondeo, το οποίο έφυγε από την παραγωγή στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποια είναι τα πλάνα για το άλλο sedan το ομίλου, το Peugeot 508.

Ο αντικαταστάτης του Insignia θα έρθει μέχρι το 2025, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η Opel επιθυμεί να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028, έχοντας εξηλεκτρίσει πλήρως την γκάμα της.

Όλα δείχνουν πως ο ερχομός της ηλεκτροκίνησης έδωσε το έναυσμα για ένα «ξεσκαρτάρισμα» στις γκάμες όλων των εταιριών, δείχνοντας ποια μοντέλα θα συνεχίσουν την πορεία τους στις νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες και ποια θα αποχαιρετήσουν μια για πάντα την αυτοκίνηση. Sedan και station wagon φαίνεται να έχουν δυσοίωνο μέλλον, καθώς τα ηλεκτρικά SUV και ηλεκτρικά μικρά πόλης, έχουν κερδίσει την ψήφο των αγοραστών και αποτελούν πάνω από το 68% των συνολικών πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα στην αγορά της Βρετανίας, η Vauxjall είχε σταματήσει ήδη από τον Μάιο να δέχεται παραγγελίες για το Insignia δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η παραγωγή του δεν θα συνεχιστεί. 

Εσείς τί θα διαλέγατε ανάμεσα σε ένα SUV και ένα sedan;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης