Η νέα κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Qoros είναι έτοιμη να κάνει την αντεπίθεσή της στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία καινούργια μοντέλα. Τα αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, με το λανσάρισμά τους να ξεκινά στα τέλη του έτους.

Αρχικά, η Qoros θα λανσάρει ένα sedan, το οποίο έχει μήκος λίγο πάνω από τα 4,5 μέτρα και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1,6 λίτρου, με απόδοση 126 και 156 ίππων. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να δούμε και ένα turbo 1,2 μοτέρ που εξελίσσεται αυτήν την περίοδο. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και διαθέτουν σύστημα start stop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα ποιοτική φαίνεται η καμπίνα του sedan

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι, παρότι κινεζικό, το μοντέλο – όπως και τα άλλα δύο – έχει ιδιαίτερα σύγχρονη σχεδίαση, πολύ πλούσιο εξοπλισμό και είναι αρκετά ποιοτικό, με την εταιρεία να θεωρεί ότι θα λάβει εύκολα πέντε αστέρια στις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό Qoros Cross θα έρθει το 2014

Τα άλλα δύο μοντέλα είναι τα Qoros 3 Cross Hybrid Concept και Qoros 3 Estate Concept, που θα παρουσιαστούν ως πρωτότυπα. Το πρώτο έχει υβριδικό σύστημα κίνησης και ανήκει στην κατηγορία των crossover και το δεύτερο είναι ένα station.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης