Η ώρα της επίσημης παρουσίασης του καινούργιου Leon έχει φθάσει, με τη Seat να ανακοινώνει όλα τα στοιχεία της νέας γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου της, το οποίο αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2012.

Το νέο Leon αρχικά θα λανσαριστεί ως πεντάθυρο, με την τρίθυρη SC και τη station wagon να έρχονται το 2013. Η νέα γενιά διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με την τωρινή, έχοντας πιο δυναμική εμφάνιση, περισσότερους χώρους στο εσωτερικό, υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και σπορ συμπεριφορά στον δρόμο. Επίσης, θα είναι και το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που θα έχει πλήρως LED φώτα εμπρός.
Έχει βασιστεί πάνω στην καινούργια πλατφόρμα MQB της VW, την ίδια με τα Golf και Audi A3, με το βάρος του να είναι μειωμένο κατά 90 κιλά. Η καμπίνα έχει πιο μοντέρνο φινίρισμα, περιλαμβάνοντας τρία διαφορετικά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οι πίσω επιβάτες έχουν περισσότερο διαθέσιμο χώρο, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ είναι μεγαλύτερο, με χωρητικότητα 380 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκονται οι γνωστοί κινητήρες TSI και TDI, με την έκδοση Ecomotive στον 1,6 TDI να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς, εκτός από τη μικρή κατανάλωση καυσίμου (3,8 λτ./100 χλμ.), έχει εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ./χλμ., κάτι που το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 1,2 TSI των 105 ίππων, ακολουθεί ο 1,4 TSI των 122 ίππων και ο 1,8 TSI των 180 ίππων της έκδοσης FR. Στους diesel θα δούμε επίσης και τον δίλιτρο TDI με τους 184 ίππους και τα 320 Nm ροπής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ το νέο Seat Leon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης