Παρότι θεωρείται ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας μία εξαιρετική γκάμα οχημάτων και κυριαρχώντας στην ευρωπαϊκή αγορά, κατέχοντας την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η γαλλική φίρμα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοινώνοντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής στη Γαλλία. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσό της επένδυσης θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault θα δημιουργήσει μία νέα σύγχρονη πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Θα διπλασιάσει τον όγκο παραγωγής του μοντέλου ZOE στο εργοστάσιο του Flins και θα τριπλασιάσει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων στη μονάδα του Cleon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα το 2021 και θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις στο Maubeuge ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή της οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων του νέου Kangoo και του Kangoo Z.E.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης