Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει περάσει σε μια νέα εποχή, αλλάζοντας ριζικά το προφίλ της και αποσπώντας θετικές κριτικές από κοινό και ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, η SsangYong απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά βραβεία για την εφαρμογή τμημάτων με ανθρακονήματα (CFRP), στο πλαίσιο της φημισμένης έκθεσης JEC World Composites Show, η οποία διοργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία κατασκευών συνθετικών υλικών και διεξάγεται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Πιο συγκεκριμένα, η SsangYong βραβεύτηκε για την τεχνολογία εφαρμογής CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics) στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών ενός εκ των μοντέλων της. Η αξία της εφαρμογής και κατ’ επέκταση του βραβείου, έγκειται στο ότι αφορά στην τοποθέτηση με ακρίβεια, προηγμένων αλλά οικονομικών στην παραγωγή υλικών σε διάφορά σημεία της δομής του αυτοκινήτου, που μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση ακαμψίας, παράλληλα με τον περιορισμό του βάρους, της κατανάλωσης, αλλά και τον περιορισμό του συνολικού κόστους παραγωγής.

Το προϊόν εξελίχτηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρήσης Προϊόντων από Άνθρακα της Κορέας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Νημάτων του Πανεπιστημίου του Άαχεν της Γερμανίας. Το υλικό CFRP χρησιμοποιείται κυρίως στα αεροσκάφη, καθώς είναι 10 φορές πιο ισχυρό και κατά 3/4 πιο ελαφρύ από το ατσάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ τα ενδιαφέροντα Tivoli και XLV


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης