Η νέα γενιά του sportcar της γερμανικής φίρμας, βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EuroNCAP.

Το αποτέλεσμα αποτελεί αναμφισβήτητα αρνητική έκπληξη για το ΤΤ και παράλληλα αποδεικνύει πόσο απαιτητικά και δύσκολα έχουν γίνει τα crash test του EuroNCAP. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο της Audi απέσπασε 81% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 68% στη προστασία παιδιών, 82% στη προστασία πεζών και 64% στα συστήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος που το ΤΤ δεν κέρδισε το 5ο αστέρι, είναι η έλλειψη του συστήματος αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ολοένα και περισσότερων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το TT είναι το πρώτο μοντέλο που δοκιμάστηκε από τον Οργανισμό με βάση τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς, τα νέα πρωτόκολλα δοκιμών και τα καινούργια ανδρείκελα. Για παράδειγμα, στα crash test προστέθηκε η μετωπική πρόσκρουση σε σταθερό εμπόδιο, με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα., μικρόσωμη οδηγό και πίσω επιβάτη.


   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης