Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης περιλαμβάνεται ήδη στον εξοπλισμό ορισμένων μοντέλων, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να την εφαρμόσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla πιθανότατα άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» όσον αφορά στη λειτουργία της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ο λόγος είναι μια διαμάχη που ξέσπασε έπειτα από ατύχημα ενός Model X σε περιοχή της Καλιφόρνια. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο ξεκίνησε αυτόματα την πορεία του από το παρκινγκ, βγήκε εκτός ελέγχου, σκαρφάλωσε στο πεζούλι που ήταν μπροστά και χτύπησε πάνω στον τοίχο του κτηρίου.

Μάλιστα, ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου SUV απευθύνθηκε και στην αρμόδια υπηρεσία NHTSA, ισχυριζόμενος ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το ατύχημα και πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με την Tesla όμως, η οποία πραγματοποίησε άμεσα έλεγχο στο λογισμικό και τον εγκέφαλο του Model X, ο αυτόματος πιλότος και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα ήταν απενεργοποιημένα εκείνη τη στιγμή. Ο οδηγός είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ατύχημα και τον ελαφρύ τραυματισμό της συζύγου που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης