Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Tesla συνεργάζεται για άλλη μια φορά με την Pwn2Own για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό hacking και αυτή τη φορά προσφέρει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το ετήσιο κάλεσμα για hacking, η Tesla που αποτελεί πρωτοπόρο στον χώρο (όντας μάλιστα η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία χρησιμοποίησε τις over the air ενημερώσεις), προσφέρει έπαθλο έως και 600.000 $ και ένα ολοκαίνουργιο Tesla σε όποιον καταφέρει να «σπάσει» τους κώδικες του λογισμικού του.

Η Tesla έχει συνεργαστεί με το Pwn2Own σε τέτοιους διαγωνισμούς και στο παρελθόν, δίνοντας ένα Model 3 και 350.000 δολάρια σε ένα δίδυμο ερευνητών που κατάφεραν να διεισδύσουν στο λογισμικό. Ωστόσο, η φετινή έκδοση του διαγωνισμού αυξάνει σημαντικά τα πονταρίσματα τόσο για τα βραβεία όσο και για το τι αναμένεται από τους συμμετέχοντες. Οι χάκερς μπορούν να επιλέξουν ως στόχο είτε το Model 3 ή το Model S.

Για να κερδίσουν τα μετρητά και το όχημα, θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος και να εκτελέσουν τον κώδικά τους έναντι του VCSEC, του Gateway ή του Autopilot.
Η Pwn2Own είπε ότι τα βραβεία είναι τα μεγαλύτερα στην ιστορία της. Ωστόσο, οι διαγωνιζόμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν μια εύκολη διαδρομή, καθώς η ανάληψη του οχήματος είναι μια δύσκολη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φετινός διαγωνισμός Pwn2Own θα πραγματοποιηθεί στο Sheraton Wall Center στο Βανκούβερ του Καναδά 22-24 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης