Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ανίχνευση σύγκρουσης είναι μία από τις νέες λειτουργίες που περιέχονται στην λίστα του νέου iPhone 14. Εάν το τηλέφωνο εντοπίσει σύγκρουση του οχήματος, τότε πραγματοποιεί αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης (μετά από 20 δευτερόλεπτα), εκτός εάν ο κάτοχος του την ακυρώσει. Μάλιστα εάν οι επιβάτες δεν είναι σε θέση να μιλήσουν με τις αρχές, υπάρχει ένα ηχητικό μήνυμα για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που τους ενημερώνει για το συμβάν και την ακριβή τοποθεσία ώστε να σπεύσουν το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανάλι του Youtube TechRax αποφάσισε να δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα, βάζοντας ένα iPhone 14 μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούταν με τηλεχειριστήριο και ενεπλάκη σε ελεγχόμενη μετωπική σύγκρουση.

Όπως λέει η Apple, το σύστημα δεν ξεκινά αμέσως. Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, το τηλέφωνο αρχίζει μια αντίστροφη μέτρηση πριν καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει επίσης ένας δυνατός θόρυβος που θα τραβούσε την προσοχή των κοντινών ανθρώπων.

Επειδή η πρώτη απόπειρα για σύγκρουση στο βίντεο ήταν αποτυχημένη, μπορείτε να πατήσετε κατευθείαν στο 3:40 για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα το οποίο πρόκειται να εξοικονομεί πολύ χρόνο σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα και να σώσει αρκετές ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης