Δεν έχουν περάσει έξι μήνες από το λανσάρισμα του πολυτελούς SUV στην παγκόσμια αγορά και η ιταλική φίρμα έχει υποχρεωθεί να το ανακαλέσει τέσσερις φορές για ισάριθμα προβλήματα.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα ελέγχου αφορά στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και, σύμφωνα με τη Maserati, επηρεάζονται 3.299 μονάδες της Levante που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε έναν αισθητήρα, ο οποίος υπάρχει περίπτωση να επιλέξει μόνος του τη «νεκρά» σε χαμηλές ταχύτητες, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχει επιλεγεί στο κιβώτιο. Η εταιρεία θα ειδοποιήσει άμεσα τους κατόχους της Levante, ώστε να προσέλθουν στους επίσημους αντιπροσώπους και να γίνει δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η πρώτη ανάκληση της Levante πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 για πρόβλημα στο ETM (entertainment telematics module), η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2017, πάλι για θέμα στο σύστημα μετάδοσης και το λογισμικό, και η τρίτη τον Φεβρουάριο για πρόβλημα στο καλώδιο των ηλεκτρικών καθισμάτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης