Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το μαγευτικό χωριό της Ιταλικής Ριβιέρα με το γραφικό λιμάνι και τα πολύχρωμα σπίτια αποτέλεσε την έμπνευση για το νέο δημιούργημα του Maranello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari αποκάλυψε την Portofino, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την California T. Το καινούργιο touring sportscar της διάσημης φίρμας τοποθετείται στη βάση της γκάμας και τροφοδοτείται από τον V8 3.9 twin turbo κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής από τις 3.000 έως τις 5.200 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στις βελτιώσεις, η Portofino είναι ακόμη ταχύτερη, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Οι μηχανικοί βελτίωσαν τα μαγνητικά αμορτισέρ και τοποθέτησαν νέας γενιάς ηλεκτρονικό διαφορικό πίσω. Επίσης, υπάρχει νέα εξάτμιση και μεταβλητή πίεση υπερπλήρωσης (Variable Boost Management) που ρυθμίζει αυτόματα τη ροπή ανάμεσα στις σχέσεις του κιβωτίου, προς όφελος των επιδόσεων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Αισθητικά, η Portofino ακολουθεί τα χνάρια της 812 Superfast, όντας πιο επιθετική και μυώδης. Η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή παραμένει ως έχει, με το σαλόνι να είναι 2+2 θέσεων. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη 10,2 ιντσών, με το σπορ τιμόνι τύπου F1 να κλέβει την παράσταση.

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Ferrari θα δοθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης