Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα συνεχίζει να παρουσιάζει συνεχώς νέα μοντέλα, εμπλουτίζοντας την γκάμα της με ολοένα και περισσότερα τετράτροχα αριστουργήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο πρόσφατη πρόταση ονομάζεται 600LT και τοποθετείται στην κορυφή της οικογένειας Sport Series. Ουσιαστικά, αποτελεί την ισχυρότερη έκδοση της 570S, έχοντας νέο carbon bodykit και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 3,8 twin turbo κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εξέλιξη του supercar ανέλαβε το τμήμα McLaren Special Operation. Σχεδόν όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και άλλα προηγμένα υλικά. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.247 κιλά, με την αεροδυναμική απόδοση να αγγίζει το τέλειο. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της MSO, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα, τοποθετώντας μεγαλύτερο διαχύτη, επιπλέον εισαγωγές αέρα, βοηθήματα στο πλάι, splitter και σταθερή πτέρυγα.

Οι απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται ακριβώς πάνω από το χώρο τον κινητήρα. Ο V8 3,8 twin turbo αποδίδει 600 ίππους και 620 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να εντυπωσιάζουν. Η McLaren δεν ανακοίνωσε επίσημα τους χρόνους, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι τα 0-1000 έρχονται σε λιγότερα από 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Πατάει πάνω σε ελαστικά Pirelli Trofeo R, με τα φρένα, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης να έχουν αναβαθμιστεί πλήρως. Για όποιον ενδιαφέρεται, η παραγωγή της 600 LT θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει ένα έτος. Αυτό σημαίνει πως, θα βγει σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, οπότε… σπεύσατε να προλάβετε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης