Στο πλαίσιο του προγράμματος για τον «εξηλεκτρισμό» της γκάμας της, η ιαπωνική εταιρεία θα αποκαλύψει στην έκθεση του Παρισιού ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία διπλού υβριδικού κινητήρα της Formula 1.

Βασισμένο στo Project Black S του 2017, το νέο concept απεικονίζει τη δέσμευση της Infiniti για την ανάπτυξη συναρπαστικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Project Black S συνδυάζει έναν V6 3.0 twin-turbo κινητήρα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), αποδίδοντας συνολικά 563 ίππους και επιταχύνοντας στα 0-100 σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. 

Το κινητήριο σύνολο του πρωτοτύπου ενσωματώνει τρεις μονάδες κινητήρων (MGU). Κάθε MGU-K συλλέγει κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα. Παράλληλα, οι διπλοί ηλεκτρικοί υπερσυμπιεστές του κινητήρα είναι εξοπλισμένοι με δύο μονάδες MGU-H για την επεξεργασία της θερμικής ενέργειας από τα καυσαέρια. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει ηλεκτρική ισχύ τόσο κατά την πέδηση όσο και κατά την επιτάχυνση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης