Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Fiat Multipla αποτελεί ένα ιδιαίτερο σύνολο το οποίο είτε λατρεύεις είτε  μισείς. Αντικειμενικά οι σχεδιαστικές γραμμές του είναι αρκετά περίεργες με πολλούς να το συμπεριλαμβάνουν στη λίστα με τα πιο άσχημα αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως οι κάτοχοι τους δεν σταματούν να τονίζουν τον ασύγκριτα πρακτικό χαρακτήρα και την αξιοπιστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γρηγορότερο Fiat Multipla στον κόσμο
Ο Γάλλος Youtuber Sylvain Levy πήρε ένα Multipla και αποφάσισε να το βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται, με το αποτέλεσμα να είναι τόσο εντυπωσιακό και μοναδικό που το αυτοκίνητο θα βρεθεί στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Η ιδέα για αυτό το ακραίο tuning project ξεκίνησε το 2019 και μετά από δωρεές που συγκέντρωσε ο Youtuber, εργάστηκε τρία χρόνια πάνω στο αυτοκίνητο, το οποίο πλέον αποδίδει 1.000 άλογα.

Αρχικά το μοντέλο από πεντάθυρο έγινε τρίθυρο με το επιβλητικό bodykit και την τεράστια αεροτομή να το κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά. Μοναδικές είναι και οι ζάντες που φοράει ενώ στο εσωτερικό έχει δεχθεί μεγάλη «δίαιτα» καθώς έχουν αφαιρεθεί τα 4 από τα 6 καθίσματα ώστε να τοποθετηθεί πιο άνετα το τούνελ μετάδοσης στο κέντρο. Φυσικά το παρών δίνει και ένα roll cage καθώς το αυτοκίνητο είναι πλέον για πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας V8 κινητήρας από Chevrolet Corvette C6 Z06 ο οποίος έχει αναβαθμιστεί και πλέον αποδίδει 1.014 άλογα, την ώρα που το κανονικό Multipla απέδιδε 103 άλογα.

Όλα τα φώτα λοιπόν της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου, σε ένα από τα πιο οικογενειακά μοντέλα που μεταμορφώθηκε σε ένα πιστάδικο τέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης