Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ολόκληρη επιχείρηση οργάνωσε η McLaren για να ευχαριστήσει τον πρώτο κάτοχο της ακριβοθώρητης Senna και να γιορτάσει την έναρξη των παραδόσεων του «σκληροπυρηνικού» hypercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο David Kyte είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος τα κλειδιά του υπέροχου αυτοκινήτου που φέρει το όνομα του αείμνηστου βραζιλιάνου οδηγού, Ayrton Senna. Μάλιστα, την παράδοση της Senna με αριθμό πλαισίου 001 έκανε ο ίδιος ο CEO της φίρμας, Mike Flewitt, σε ειδική εκδήλωση στο Woking, χαιρετώντας προσωπικά τον βρετανό επιχειρηματία και φανατικό συλλέκτη οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, ο COO της McLaren Automotive, Jens Ludmann, ο επικεφαλής της McLaren Ultimate Series, Andy Palmer και ο Bruno Senna, επαγγελματίας οδηγός και ανιψιός του Ayrton.

Αμέσως μετά την παράδοση, ο David Kyte πήρε το νέο του απόκτημα και ξεκίνησε έναν ταξίδι 1.400 χιλιομέτρων, με προορισμό την πίστα Paul Ricard στη νότια Γαλλία. Στο road trip τον συνόδευαν οι παραπάνω κύριοι, οι οποίοι οδηγούσαν δύο ακόμη Senna, μία 720S και μία 600LT.

Η πρώτη Senna έχει εξατομικευτεί από το τμήμα MSO, είναι βαμμένη σε μπλε χρώμα «Aurora Blue» και άσπρο «Anniversary White», το κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι σε απόχρωση «MSO Satin Visual Carbon Fiber», οι δαγκάνες σε μπλε χρώμα «MSO Bespoke Burton Blue» και τα μπουλόνια σε (MSO Bespoke Colored Center Lock).

Σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου υπάρχει η υπογραφή του Ayrton Senna, στο καπό έχει χαραχτεί η διάταξη της πίστας του Interlagos, ενώ στο πεντάλ του γκαζιού αναγράφονται οι χρονιές «1988», «1990» και «1991», δηλαδή οι σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα της F1 o θρυλικός οδηγός.

Το κόστος αγοράς δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο πάμπλουτος Βρετανός έδωσε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια λίρες για να κάνει δική του τη συλλεκτική Senna 001.

Διαβάστε επίσης: Απογειώνει τις αισθήσεις η υπερηχητική McLaren Senna

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης