Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Χαρακτηρίζονται χαϊδευτικά ως οι πράκτορες της σουηδικής εταιρείας. Πρόκειται για μια επίλεκτη ομάδα, η οποία λειτουργεί από το 1970 και σκοπός της είναι να αναλύει με κάθε λεπτομέρεια ό,τι συνέβη στη διάρκεια κάθε φάσης ενός ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές της Ομάδας Έρευνας Ατυχημάτων της Volvo Cars, που φέτος γιορτάζει τα 50 της χρόνια, είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία αντλεί γνώση από πραγματικά ατυχήματα και βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητά της.

Οποτεδήποτε συμβεί ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ένα Volvo γύρω από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, νύχτα ή μέρα, οι άνθρωποί της ειδοποιούνται και φτάνουν ταχύτατα επιτόπου. Με την άφιξή τους, αρχίζουν την έρευνα και καταγράφουν την ακολουθία των συμβάντων με τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλύουν τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, πόσο γρήγορα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, πώς είναι οι επιβάτες, ποιες ήταν οι καιρικές συνθήκες, ποια ώρα συνέβη και σε τι κατάσταση βρισκόταν η σήμανση του δρόμου.

Στη συνέχεια, η ομάδα ζητά αναφορές της αστυνομίας που είναι δημόσια προσβάσιμες, επικοινωνεί με τον οδηγό και, όταν είναι εφικτό, εξετάζει το αυτοκίνητο. Προσπαθεί επίσης να αντιληφθεί το πώς ο οδηγός βίωσε το ατύχημα, μια διαδικασία στην οποία εμπλέκονται οι ειδικοί συμπεριφορικής επιστήμης του Volvo Cars Safety Centre.

Στο τέλος, καταγράφει κάθε τραυματισμό που συνέβη. Τα στοιχεία αναλύονται από ειδικούς της βιομηχανικής επιστήμης, σε συνεργασία με φυσικούς, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες των τραυματισμών.

Όλη η γνώση και τα δεδομένα που συγκεντρώνονται κωδικοποιούνται και αποπροσωποποιούνται. Τα συμπεράσματα της έρευνας κοινοποιούνται στις ομάδες εξέλιξης προϊόντων, που τα χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες στα επόμενα αυτοκίνητα. Η ομάδα επίσης αναγνωρίζει ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν σήμερα, επιτρέποντας στη Volvo Cars να παραμείνει στην πρωτοπορία των εξελίξεων στην ασφάλεια.

Η Ομάδα Έρευνας Ατυχημάτων διασφαλίζει ότι ένα τραγικό οδικό ατύχημα μπορεί να αποφέρει και κάτι καλό: ακόμη πιο ασφαλή αυτοκίνητα. Συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση των λεπτομερειών και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης