Τι είναι ο ηλιακός θάλαμος της Skoda;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 14:05
Τι είναι ο ηλιακός θάλαμος της Skoda;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι η πρώτη μάρκα του ομίλου Volkswagen που έχει στη διάθεσή έναν τέτοιο θάλαμο στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν υψηλής τεχνολογίας χώρο που δημιουργεί ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και προσομοιώνει τη θερμοκρασιακή συμπεριφορά των EV οχημάτων.

Σε αυτόν τον θάλαμο, η Skoda προσομοιώνει σε μια περίοδο διάρκειας 25 ημερών, τη θερμοκρασιακή καταπόνηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κυκλοφορεί για συνεχές διάστημα τεσσάρων ετών, στις κλιματολογικές συνθήκες της Κεντρικής Ευρώπης. Η δοκιμή αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των εξαρτημάτων και των υλικών ενός ηλεκτρικού μοντέλου και κατά πόσον υπάρχει καταπόνηση ή μειωμένη απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της προσλαμβανόμενης οπτικής φθοράς.

Ο θάλαμος, ο οποίος χρειάστηκε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο για να κατασκευαστεί, είναι ένα προσεκτικά μονωμένο δωμάτιο εξοπλισμένο με ένα σύνολο 28 ειδικών λαμπτήρων, ισχύος 2,5 ή 4 kW. Πρόκειται για λαμπτήρες αλογονιδίου μετάλλου, των οποίων το φως προσεγγίζει καλύτερα το φάσμα του πραγματικού ηλιακού φωτός. Αυτοί οι λαμπτήρες έχουν διάρκεια ζωής μόνο για περίπου τρεις δοκιμές και στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθούν από καινούριους.

Η ασφάλεια προέχει, δεδομένων των ακραίων συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών (ορισμένα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν, από πλευράς θερμοκρασίας, μέχρι και τους 110°C). Το δωμάτιο είναι γεμάτο αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία.

Οι κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας έξω από τον θάλαμο παρακολουθούν αυτοκίνητα που οι τεχνικοί ετοιμάζουν για δοκιμή ή λίγο μετά από αυτή. Ο ίδιος ο θάλαμος είναι εξοπλισμένος με σύστημα ασφαλείας που διακόπτει μία δοκιμή εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει ένα μηχανοστάσιο με μια ειδική συσκευή κλιματισμού και έναν «εγκέφαλο» για τον έλεγχο της τροφοδοσίας ενέργειας. Ο θάλαμος επιτρέπει τη προσομοίωση διάφορων συνθηκών θερμοκρασιών, υγρασίας και ηλιοφάνειας.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, υπάρχουν απότομες εναλλαγές μεταξύ μιας καυτής ημέρας στην έρημο της Αριζόνα, με θερμοκρασία σχεδόν 50°C στη σκιά και ηλιοφάνεια έως 1000 W/τ.μ., ακολουθούμενο από ένα κλίμα τύπου Φλόριντα, με ιδιαίτερα μεγάλη υγρασία ή μία κρύα νύχτα των Άλπεων, στην οποία ο υδράργυρος πέφτει στους -10°C κάνοντας βουτιά 30 βαθμών.

Ένας πλήρης κύκλος δοκιμών διαρκεί 25 ημέρες. Οι πρώτες δεκαπέντε προσομοιώνουν το ζεστό, ξηρό κλίμα της ερήμου της Αριζόνα. Κάθε 24 ώρες συμπιέζονται δύο ημερήσιοι κύκλοι με θερμοκρασία περιβάλλοντος 42°C και υγρασία κάτω από 30% και δύο νυχτερινοί κύκλοι με θερμοκρασία 10°C.

Στο τέλος κάθε ημέρας υπάρχει περίοδος συντήρησης μίας ώρας, σε θερμοκρασία 23°C, και οι τεχνικοί μπορούν να εισέλθουν στον θάλαμο για να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος . Τα υπό δοκιμή εξαρτήματα και υλικά πρέπει να περάσουν με απόλυτη επιτυχία τη δοκιμή, για να βρουν τον δρόμο τους για την παραγωγή.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 15:56