Σε όλη την Ευρώπη, όλο και περισσότερα νεαρά άτομα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Εκτός από τους άστεγους, νέοι άνθρωποι χωρίς μόνιμη κατοικία, αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα ή στις πολυθρόνες των φίλων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να βοηθήσουν όσους δεν έχουν σπίτι, οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία, δημιούργησαν έναν οργανισμό με την υποστήριξη της Ford, προσφέροντας αμειβομένη εργασία και κατοικία.

Σε συνεργασία με τους φοιτητές, οι δικαιούχοι άστεγοι προετοιμάζουν σπιτικές σούπες και στη συνέχεια τις διαθέτουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Με τα κέρδη πληρώνουν τα έξοδα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Επίσης, λαμβάνουν επίδομα, δωρεάν φαγητό και συστατική επιστολή για μελλοντικούς εργοδότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οργανισμός των φοιτητών ονομάζεται Slurp και υποστηρίζεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ford Motor, το οποίο παρέχει χορηγίες σε project που οργανώνουν νέοι με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών. Παράλληλα, η εταιρεία επένδυσε 10.000 λίρες σε ποδήλατα ώστε η ομάδα των φοιτητών να μετακινείται εύκολα στη φοιτητική εστία και να διακινεί τα πιάτα σούπας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, την τελευταία δεκαετία, το Ford Fund, ένας μη κερδοσκοπικός κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει προσφέρει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης