Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που συζούν με κάποιον θα προτιμούσε να κοιμάται μόνος και να απολαμβάνει χωρίς να ενοχλείται το κρεβάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι σύντροφοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι στον ύπνο τους, εμφανίζοντας «επεκτατικές» διαθέσεις στην κρεβατοκάμαρα και σπρώχνοντας συνεχώς τον άλλο. Τα ξεχωριστά κρεβάτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, με τα ζευγάρια να παίρνουν το λεγόμενο «διαζύγιο ύπνου».

«Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, ο καθένας έχει στη διάθεσή του λιγότερο χώρο από εκείνον που αντιστοιχεί σε ένα παιδί σε μονό κρεβάτι», τονίζει ο Dr. Neil Stanley, ανεξάρτητος εμπειρογνώμων σε θέματα ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου How to Sleep Well. «Οι άνθρωποι είμαστε πιο ευάλωτοι κατά τη διάρκεια του ύπνου, γι’ αυτό και ξυπνάμε αν κάτι ή κάποιος μας αγγίξει ξαφνικά. Αν κάποιος εισβάλλει στην πλευρά σου, ο αμυντικός αυτός μηχανισμός ενεργοποιείται με αποτέλεσμα να χάνεις τον ύπνο σου ενώ ο σύντροφός σου εξακολουθεί να κοιμάται ανενόχλητος. Έχω δει να καταστρέφονται ολόκληρες σχέσεις από αυτό». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να βάλουν μία τάξη στην κρεβατοκάμαρα και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, οι εμπειρογνώμονες της Ford, επινόησαν το «Lane-Keeping Bed». Το σύστημα εμπνεύστηκε από το γνωστό «Lane-Keeping Aid» – το οποίο ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, επαναφέροντας το αυτοκίνητο στα όρια της λωρίδας του, με μία μικρή διόρθωση στο τιμόνι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο «Lane-Keeping Bed». Μέσω αισθητήρων πίεσης που υπάρχουν στο στρώμα, το καινοτόμο αυτό σύστημα αντιλαμβάνεται πότε κάποιος «ξεφεύγει» από τη δική του πλευρά του κρεβατιού και τον επαναφέρει με ομαλό τρόπο στην αρχική του θέση σε συνεργασία με έναν ενσωματωμένο ιμάντα μεταφοράς. 

Για όσους ενδιαφέρονται, το «Lane-Keeping Bed» είναι ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου.

 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης